En sprängfylld vår

Till skillnad från när man pluggar på ett program på universitetet, måste man som doktorand planera sin utbildning individuellt. Det finns en allmän studieplan som man behöver uppfylla och det gör man genom att göra en Individuell studieplan (ISP). Det är många saker som ska planeras in som kurser, undervisning (eller institutionstjänst som det så fint heter), forskning, forskningsseminarier och konferenser och samverkans aktiviteter. Eftersom det är tre år till licentiatexamen så gäller det att planera de åren ordentligt så man hinner klart i tid.
Igår var det dags för mig att ha möte med min huvudhandledare. Vi planerade för våren och sommaren och det är verkligen en hel del som ska hinnas med under den tiden. Undervisningen får bara ta 20% av min tjänst och resten ska gå till mina forskarstudier. I undervisningsväg ska jag vara med i tre kurser under våren. Jag ska vara coach åt några grupper i vår Six Sigma kurs, hålla labbar och rätta inlämningar i en svensk Kvalitetsledningskurs och vara lektionshandledare och rättare i Statistisk kvalitetsstyrningskursen. De två sista kurserna var jag även med i förra året så de har jag lite koll på. Six sigma blir en ny spännande utmaning.
I forskningsväg väntar vi fortfarande på pengar men vi har idéer på vad vi vill göra. Tills dess vi inte skriva så mycket men jag har fått en uppgift att läsa på om ett av våra potentiella forskningsområden. Däremot bestämde vi att jag ska försöka få ihop ett förslag på vad min avhandling ska handla om och presentera i februari. Än så länge har jag ingen aning så nu måste jag gnugga geniknölarna ordentligt, haha. Jag ska också läsa tre kurser under våren, i forsknings etik, kvantitativa metoder och vetenskaplig metod.
Vi planerade också in att jag ska skriva två abstract som ska skickas in till två konferenser som går under juli och augusti. För att få delta vid konferenser måste man presentera artiklar så kommer man inte med så får man inte åka. På Euroma som är i juli är det få doktorander som kommer med, så det gäller att satsa hårt om man ska få följa med. Så under våren behöver jag skriva två artiklar. En av dem ska jag basera på mitt exjobb och en ska vara helt ny forskning så det gäller att ligga i.
Man kan säga att att-göra-listan blev väldigt mycket längre efter det här mötet. Just nu känns det lite överväldigande men jag ska försöka skriva ner allt och planera in tid för de olika momenten.
/\/\
Doktorand - Doktorandkurs - Forskning - ISP - Jobb - Karriär - Kurser - Undervisning - Universitetet
Erica

Låter så himla spännande! Go Magda!!