Kaffe med skummad mjölk och kardemumma

Det härliga med dessa lite kallare månader tycker jag är att man ständigt är sugen på något varmt att dricka. Innan jag träffade Peter ogillade jag te och drack knappt kaffe alls. Det ändrades snabbt eftersom den här killen kan dricka 4-5 koppar både te och kaffe om dagen. Nu älskar jag båda sorter och kan inte tänka mig att vara utan dessa magiska drycker. Jag är som tur är inte koffeinberoende och när Peter är borta blir det mycket mindre av båda sorterna. Te dricker jag framförallt på morgonen och på de kvällar när jag vill mysa lite extra. Kaffe blir det nästan bara på jobbet, men inte lika ofta när jag jobbar hemifrån.
Idag unnade jag mig att göra ett stort glas kaffe med skummad mjölk och kardemumma! Med kardemumman får man en ljuvligt julig stämning och det doftar gott i hela köket.
Det är lätt som en plätt att göra och det enda man behöver göra är att ha i ungefär 1 tesked grovmalen kardemumma eller grovt mortlade hela kardemummafrön i kaffebryggaren tillsammans med kaffepulvret. Mjölken värmer man, utan att den kokar, och sedan vispar man mjölken lagom skummig och häller i kaffet. Om man vill kan man även ha på lite råsocker och malen kardemumma på toppen. Sen är det klart att avnjutas!
Super duper mumsigt!
/\/\
Jul - Kaffe - Kardemumma