Nya favoritjeans från Lee: Skyler

Igår kände jag och Peter att vi behöver komma ut lite efter att ha suttit inne nästa hela helgen. Vi tog oss en liten tur till Mantorp där vi gick på deras köpcenter. Det är inte så stort men det ligger ett märkesklädesoutlet där med rätt trevliga märken. Innan vi åkte sa jag till Peter att han fick stoppa mig om jag gick helt banans, haha. Lite banans blev det kanske ändå för jag kom därifrån med tre par Lee jeans och en tröja. Det är ganska mycket rabatt så det blev inte så dyrt, men ändå.. Jag tycker både att det är rätt svårt och tråkigt att leta jeans så när de hade den nya modellen Skyler som råkade sitta perfekt var jag tvungen att köpa ett par i varje färg. Skyler passade kanon på mig som är lite längre och de har en högre midja än Scarlett, som jag hade innan, så de fastnar inte på höften. På så sätt slipper jag änligen oönskade muffinen! Jag kanske inte hade behövt köpa ett par i varje färg men, jeansen går ju ändå sönder titt som tätt så det är rätt najs att ha extra par hemma så jag slipper gå ut och köpa ett par i panik. I alla fall är det den förklaring jag intalar mig för tillfället, hehe. 
 
 
/\/\
Jeans - Kläder - Lee

Vem är du? Kille, tjej, hon med blont hår eller killen med röd tröja?

Den här veckan har jag rättat ~42 stycken inlämningsuppgifter. Studenterna har skrivit uppsatser i form av kvalitetsmanualer som är 9 sidor långa. Kursen har 120 studenter så jag har egentligen ingen koll på vilka studenterna är. Visst har jag pratat med många av dem men jag känner dem inte och vet inte ens vad de heter. Rättandet blir rätt trist emellanåt men det finns små saker som gör det hela åtminstone lite mer intressant.

En sak jag upptäckt som är rätt fascinerande när jag rättar manualerna, som ju är anonyma, är att jag kommer på mig själv med att sätta både ett kön och ibland ett ansikte på uppsatsen. Trots att jag inte känner studenterna tror jag mig ibland kunna känna av om det är en kille eller tjej som skrivit. Vi som rättar diskuterade detta på ett av våra möten och de andra gjorde samma sak. De hade inga ansikten på personerna men kön trodde de sig också kunna urskilja. Dock var vi faktiskt inte överens om vilket kön det skulle vara utan vi gissade olika på de vi läste tillsammans. Det som är skönt med både anonymiteten och att det är en så stor grupp är att det faktiskt inte går att veta vems uppsats som är vems, vilket också gör att man är helt opåverkad under rättningen. För även om jag tror mig veta vem som står bakom manualen är det väldigt liten chans att jag faktiskt gissat rätt. Det vore dock spännande att få reda på vem som faktiskt står bakom de olika rapporterna men det lär jag aldrig få reda på eftersom avanonymiseringen görs senare i processen.

/\/\
Inlämningsuppgift - Jobb - Kvalitetsutveckling - Lektionsassistent - Rätta - Universitetet

Test av Arla Köket Syrad grädde

Den här månaden har jag kommit med i två buzzador kampanjer. Den första är för Arla Köket Syrad grädde som är gjord på svensk grädde. Vi hade faktiskt testat produkten innan jag kom med i kampanjen och eftersom vi tyckte så bra om den så ville jag gärna vara med i kampanjen. Den finns i två sorter, Syrad grädde 30% som är kok- och vispbar och Syrad grädde lätt 15% som är kokbar och där jag hämtade den kostade den ca 15kr/st. Syrad grädde är grädde som syrats med mjölksyrabakterier. Det smakar lite syrligt och blir som en blandning av matlagningsgrädde och creme fraiche vilket gör den perfekt för både pastasås, grytor och gratänger. Vi har testat båda och hade 30 % i potatisgratäng och sås och sen har vi testat lätt 15% i pastasås. Det blev verkligen tokgott och krämigt så jag kan verkligen rekommendera denna produkt! För er som gillar att laga mat och testa nya produkter, (tjejer ni vet vilka ni är ;)) testa för 17 om ni inte redan gjort det!
Inlägget är skrivet i samarbete med Buzzador och Arla Köket (#Syradgräddebuzz #Syradgrädde #Arlaköket #Buzzador) 
Att vara en Buzzador innebär att man får testa olika produkter, antingen gratis eller genom att köpa dem (ofta till rabatterat pris) och ofta får man även prov att dela ut till vänner och bekanta. Genom att hålla ett litet event kan man testa produkterna tillsammans med sina vänner eller så kan var och en testa produkten på eget håll. Efter testet skriver man en recension på hemsidan, uppmuntrar sina vänner som testat produkten att skriva egna recensioner och ofta vill de även att man ska dela resultatet på sociala medier och bloggar. Jag tycker att det är as kul att vara en buzzador eftersom det är roligt att få chansen att testa olika produkter och det kräver ofta väldigt lite jobb.
Vill du också bli en buzzador kan du bli det genom att skicka din mailadress i kommentarsfältet så bjuder jag in dig (vi får båda extra poäng som tack när du slutfört din första buzzning). Jag godkänner inga kommentarer så de inte dyker upp i kommentarsfältet.
 
/\/\
Buzzador - Samarbete

Methotrexate mot psoriasis

Innan du börjar läsa vill jag bara säga att detta inte är någon rekommendation om att använda läkemedel mot psoriasis. Inlägget innehåller mina erfarenheter och eftersom jag inte har någon medicinsk bakgrund har jag inga belägg för att detta skulle gälla för andra. Medicineringen sker under kontroll och inrådan av läkare.

Igår var första gången jag tog Methotrexate (som jag tidigare nämnt är ett cellgift som man i låga doser kan ge till personer med psoriasis). Jag var lite nervös inför att ta dem eftersom man aldrig vet hur man kommer att reagera på medicinen. Innan jag ens övervägde det läste jag i den broschyr jag fått av min hudläkare, på FASS, psoriasisförbundet och bloggar om psoriasis för att kolla upp vad det skulle innebära. Eftersom det var en välbeprövad metod med förhållandevis goda resultat så kände jag mig säkrare på att jag ville testa. Jag pratade med personer i min närhet som äter medicinen som berättade att biverkningarna framförallt är illamående, förstoppning och nedsatt immunförsvar. Jag fick tipset att ta dem på kvällen och gärna på helgen eftersom det finns risk att man mår rätt dåligt efter att ha tagit dem. Nu är min dos ganska låg så biverkningarna borde inte bli så stora, men man vet ju såklart aldrig hur kroppen reagerar. (Jag har blivit ordinerad dosen 10mg i veckan och 2 tabletter med folsyra av min hudläkare.)

Utvärderingen efter att ha tagit första dosen är att jag mår bra! Jag tog tabletterna tillsammans med ett glas vatten precis innan jag och lade mig igår. Idag mår jag pyttelite illa som jag knappt vet om det beror på medicinen, hunger eller något annat. Men annars märker jag inget alls. Superskönt och jag hoppas verkligen att det fortsätter så! Idag och imorgon ska jag ta mina folsyra tabletter (som jag fått av min räddare i nöden- Sabina. Eftersom jag såklart glömde köpa det)

På måndag har jag tid för provtagning hos kliniken och då får vi se hur mina välden ser ut, förhoppningsvis tar inte kroppen allt för mycket stryk av behandlingen.

/\/\
Läkemedel - Methotrexate - Personligt - Psoriasis - Sjukdom - Vardag