Bästa karriärpoddarna

Jag är en trogen poddlyssnare. Jag lyssnar på poddar så ofta jag kan och det blir både när jag cyklar, handlar, lagar mat osv. Det är väldigt sällan som det är tyst runt mig vilket gör att jag hinner lyssna på en hel del avsnitt. Ofta det blir det minst 1-2 timmar per dag. Jag varierar min lyssning och hoppar mellan en mängd olika ämnen, men jag är ofta inne i faser. Just nu är det jobbinspiration som är grejen. Jag tänkte därför lyfta mina tre bästa karriärpoddar som går varma hos mig just nu. 

Karriärpodden

Den här podden ger mig så mycket inspiration. Coola Eva Ekedahl intervjuar alla möjliga kvinnliga ledare. De kommer från olika brancher och har alla sin egen historia att berätta. Alla dessa framgångsrika kvinnor, ibland med rätt annorlunda resor, får mig att vilja kasta mig ut i arbetslivet och uppleva allt från att jobba utomlands på nått internationellt storföretag till att vara med och utveckla verksamheten hos ett litet företag. Möjligheterna känns alltid oändliga efter att ha lyssnat på ett avsnitt. Vill du lyssna finns avsnitten här.
 

Drivet

Drivet är en annan awesome podd för den som söker inspiration och häftiga förebilder. Med namn som Isabella Löwengrip, Malou von Sivers och Eva Kalling Hansson på meritlistan har denna podd något som passar alla karriärister oavsett ambitionsnivå och drömyrke! Mer info om podden finns här.

Förnuft och känsla

En för mig relativt ny poddfavorit. Här intervjuas ledare inom olika branscher med huvudtema ledarskap. Här får jag tankeställare i varje avsnitt både kring mitt eget ledarskap men också kring ledarstilar hos personer i min närhet. Minst lika intressant att lyssna på alla kloka tankar om ledarskap oavsett om man vill bli chef eller inte. Mer info om podden finns här.

 

/\/\

Favorit - Jobb - Karriär - Podcast - Tips