Kvällslabb på en fredag

Det har varit en rätt lugn dag på kontoret. Min kontorskompis var inte här så jag har suttit ensam hela dagen. När man är van att ha någon att prata med blir det genast mycket tråkigare att sitta på kontoret helt själv när det inte är självvalt. Hur som helst så har jag fått en del gjort i alla fall. Först tittade jag på några kompletteringar som kommit in från studenterna och svarade på en del mail jag fått kring kompletteringar. Det kom även en person till kontoret och ställde några frågor, vilket var kul eftersom det äntligen hände något. 
 
Eftermiddagen ägnade jag åt att förbereda den laboration jag skulle hålla mellan kl 15-18. Kul tid va? Labb till kl 18 på en fredag.. värdelös tid minst sagt. Studenterna var inte heller direkt nöjda.. Det är så fullbokat i salarna att de måste schemalägga oss på kvällstid på en fredag. Laborationen var i grundkursen Quality Management and Engineering och handlade om Statistisk processtyrning (SPC). Ni som hängt med mig från den gamla bloggen kommer kanske ihåg att jag var lektionshandledare inom det området i våras. Det underlättade såklart eftersom jag inte behövde förbereda mig så mycket. Som vanligt hade jag hunnit bli lite ringrostig på att använda Excel men efter en snabb genomgång av labben var jag på banan igen. Jag är inte så nervös när jag håller laborationer inom SPC.
 
Den här labben kommer jag ihåg att jag som student tyckte var värdelös och soft samtidigt eftersom den går ut på att göra likadant i Excel som labbhandledaren gör på skärmen. Väldigt okreativt och man behöver inte direkt tänka själv så på så sätt värdelöst. Det softa är att man gör inlämningsuppgiften på labben så man får den typ gratis. Förstår tanken med att man får en genomgång och på så sätt lär sig men jag tycker ändå inte om det formatet.
 
 
 
Jag älskar min oversize stickade tröja som jag ärvt av min svärmor!
 
/\/\
Forskningsassistent - Jobb - Kvalitetsutveckling - Lektion - Undervisning - Universitetet