13 skäl varför

I veckan släppte Netflix en ny serie som jag haft i min bevakningslista ett tag nu. Serien heter 13 skäl varför (13 reasons why) och handlar om ett gäng amerikanska high school elever. I början av serien får man veta att en av eleverna på skolan, Hannah, har tagit livet av sig och efterlämnat ett antal kassettband som 13 utvalda studenter får ta del. Det visar sig att banden är ett självmordsbrev där hon förklarar varför hon begått självmord där alla som får ta del av banden anklagas för att ha varit delaktiga till hennes självmord.. Genom banden tar hon lyssnarna runt till olika delar av staden där de får information om olika händelser i Hannahs liv som lett fram till självmordet. 
Jag har suttit uppe halva natten för att titta och jag är helt hooked. Jag har bara hunnit se 7 avsnitt av 13 och jag måste fortsätta idag för det är såå spännande.
Själva handlingen är rätt sjuk egentligen eftersom det är tydligt att hon beskyller personer i sin närhet för sin död. Att efterlämna personer med sådant ansvar är så fel och egoistiskt. Trots det är jag ändå nyfiken på hur det ska sluta. Inte minst med tanke på de dokumentärer jag sett om amerikanska tonåringar som tar livet av sig på grund av mobbing och saker som delas på nätet. Jag blir arg och förtvivlad när jag tänker på dessa ungdomar som känner att döden är enda utvägen. Det är så fruktansvärt att behöva gå igenom en sådan sak och känna att det är en så hopplös situation. Det är så sorgligt..
Jag är så sjukt nöjd över att jag för en gångs skull hänger med och inte är sist på bollen, haha. Känns bra att förstå alla memes på instagram. Jag är dock livrädd för att bli spoilad så jag känner att jag måste titta klart snabbt som ögat.
[Källa: instagram]
/\/\
Serier - Serietips