Magda testar Kökets box: en recension av Festboxen

 
Före jul hittade jag ett tips i en facebookgrupp om att man kunde få prova på en Kökets box för 1 krona. Superbra tyckte jag som älskar att göra en bra deal och den här var nästan för bra för att vara sann. Men sant var det och i veckan fick jag hem en box med tema fest på grund av stundande nyårsfirande. Kökets box är en prenumeration där man en gång i månaden får hem nya spännande produkter. Prenumerationsboxar finns det ju gott om nuförtiden men jag är lite för snål för att prenumerera varje månad men jag ska testa några olika sorter under våren tänkte jag.
 
Eftersom jag inte haft någon prenumeration på någon matbit tidigare visste jag inte riktigt vad jag kunde förvänta mig. Men eftersom den skickas med posten kan det ju inte vara något som blir dåligt av att ligga i rumstemperatur. Eftersom det var tema fest tänkte jag att det måste vara saker till en nyårsmiddag. Delvis fick jag rätt.
 
I den här boxen fanns:
  • Muffinsformar
  • Dirtwater Cola Blanco 
  • Drostdy hof sparkling non-alcoholic
  • Mathavre
  • Starbucks kaffe Colombia
  • Snacksoliver mig
  • Ekologisk blomsterhonung
  • 1664 Blanc alkoholfri öl
  • Ajax Oven & Microwave rengöring
Tre sorters dryck cola, bubbel och öl!
 
Tillsammans med boxen fanns ett litet magasin med tips på rätter, info om produkterna och en rabattkupong på Starbucks kaffe. Exempelvis kan ölen användas till musslor och mathavren till en Havreotto - fyndig ordlek med risotto. Om jag köpt den här boxen, dom är börd ca 250kr, och betalat fullpris (129kr) hade jag nog varit lite missnöjd. Visst är allt i boxen användbart men det mesta köper jag ändå fast från andra varumärken. Det var inte så spännande innehåll om jag ska vara helt ärlig. Dock smakade jag oliverna som var väldigt goda och de slank ner i ett naffs medan vi lagade mat!
 
Det jag mest ser fram emot att prova är Dirtwater Cola Blanco som ska vara en genomskinlig Cola. Den är tillverkad på Ekobryggeriet i Norrköping så till och med lokalproducerad. Återkommer när jag provat.
 
Vill man testa boxen finns det ofta prova-på rabatter på hemsidan (klicka här) som man kan skriva i vid beställningen.
 
/\/\
Kökets box - Mat - Test

Kvällsläsning med Saga med stort S

En av mina favorit poddar Nördigt har tjatat länge och väl om serien Saga. Ja det är inte en saga, utan den heter Saga [med engelskt uttal]. Fast vid närmare eftertanke kanske det är just en saga fast för vuxna. Jag vet egentligen inte vad som definerar en saga annat än att de är för barn, brukar börja med Det var en gång och handlar om djur, kungligheter och magiska saker. Sidospår men jag måste kolla vad wikipedia har att säga. Ja såklart ingår det ofta också något om moral och ofta finns en sensmoral på slutet. Alla sagor har förstås inte det men jag tycker absolut att Saga räknas som en vuxensaga.
 
Hur som haver. Skaparen bakom serien är ingen mindre än Brian K. Vaughan, som bland annat skapat tv-serien Lost och comicen Paper girls som jag också vill läsa, och konstnär är Fiona Staples som ges ut av Image comics.
 
Än sålänge har jag bara köpt tre volymer, för att testa, men fler ska det bli. Saga är en sci-fi slash fantasy comic starkt influerad av Star Wars.
 
I serien får vi följa Alana, som kommer från Landfall Coalition den största planeten i galaxen,
 
... Marco, som kommer från Wreath planeten Landfalls enda måne,
 
... och deras dotter Hazel som ibland är med och berättar historien.
 
Historien börjar med Hazels födelse. Snabbt står det klart att kärleksparet kommer från två olika sidor av det krig som nu rasar i galaxen. Tillsammans har de gått bakom ryggen på myndigheterna och fösöker nu fly för att skapa sig ett nytt liv tillsammans någon annanstans. På vägen blir de jagade av både bounty hunters och myndigheterna som vill straffa dem för att de flytt.
 
Jag älskar hur serien är målad. Alla karaktärer har något fantasydrag och de flesta är helt nya för mig t ex har en ras en tv som huvud, Marco har horn och Alana har vingar. Jag gillar också hur karaktärerna porträtteras som väldigt mänskliga med lite udda inslag. Spåket är enkelt och väldigt rakfram och det finns en hel del humoristiska inslag exempelvis som i Alanas bild ovan. Den är väldigt vågad och nästan vulgär med mycket naket så den passar definitivt inte alla. Om det jag beskrivit tillsammans med bilderna inte skrämt iväg dig kanske det är en serie för dig. Jag skulle definitivt säga att det är en bra comic för nybörjare som mig då den är lätt att ta till sig och har en relaterbar handling. Ser fram emot att se hur det går för den lilla familjen.
 
/\/\
Boktips - Comic

helt enkelt en vanlig dag

En vanlig dag i en vanlig människas liv. Så här kan det se ut för mig en förmiddag nu i mellandagarna.
 
När klockan ringde vid nio var det uppstigning. Eller nja, uppstigning är fel ord, men dags att vakna i alla fall. Efter sedvanlig sociala medier-scrollning plockade jag fram datorn och fortsatte skriva på min uppsats om e-lärande som ska vara klar efter nyår. Jag ha så svårt att gå upp ur sängen nuförtiden. Därför har jag gjort det enda möjliga att ta med mig datorn in i sovrummet så jag kan ligga kvar och börja jobbet där. Startsträckan är lång som autobahn just nu så då får man lura sig själv. Det fungerar så här länge i alla fall. När Peter masade sig upp vid klockan 10+ kände jag att det var dags att förflytta mig också. 
 
Men först frulle! Som blev en smoothie med banan, hallon och grönkål. Namnam.
 
Förflyttade mig till matbordet för mer jobb. Inser att jag glömt ta paus annat än för att göra smoothie. Så passar på att göra mig i ordning. Vi ska ut en sväng till Tornby på eftermidddagen och göra stan ikväll så jag tänkte att det är lika bra att lägga en bra bas redan nu.
 
Passade på att lyssna på Penntrickets återfallspodcast medan jag gjorde mig i ordning. En kompis tipsade mig om den här podden i somras. Vi satt på en uteservering och pratade feminism, något jag vid den tiden inte alls var speciellt bevandrad i eller intresserad av. Jag fick mig en uppenbarelse och käftsmäll av att lyssna på podden. En välbehövlig sådan för jag insåg vilken dålig "medsyster" jag egentligen var. Jag skämdes med besämde mig också där och då för att sluta springa patriarkatets ärenden som de så fint kallade det. Så nu tar jag mitt ansvar och resterande avsnitt slukade jag på en vecka. Nu var det ett tag sedan de släppte något avsnitt men nu till jul passade tjejerna på att prata om kvinnors sociala ansvarstagande kring jul och hur man hanterar släktingar som gärna drar feministiska eller rasistiska skämt. Lika träffsäkert som alltid.
Vad hittar du på nu i mellandagarna?
 
/\/\

Mina bästa TV-serier i december

Nu när det är ledighet är det svårt att inte tipsa om alla de serier som finns att tillgå. SVTplay är en bortglömd pärla där det finns många program och filmer att se helt gratis. En man som heter Ove finns där just nu, tips tips. Jag tittar ju redan mycket på serier när det inte är ledighet men det blir lite extra nu. 
 
Fröken Frimans krig säsong 4 på SVTplay
En riktig julfavorit hos mig som handlar om den svenska kvinnokampen i början på 1900-talet. Den här gången är det kvinnors rätt till facktillhörighet som är den stora frågan.
 
På spåret på SVTplay
Vår familjs favoritprogram är tillbaka! I år finns nyheten på SVTplay tyst kupé där man inte får höra resonemangen från kupéerna under resorna. Klurigheten ökar minst sagt men Peter lyckas ändå varje gång.
 
Första dejten England & Första dejten Irland på SVTplay
Kan inte sluta tipsa om denna serie. Att få dela första dejter med olika par som aldig setts tidigare är så spännande. Roligast är såklart de dejter som blir totalt awkward men som den romantiker jag är blir jag lycklig av att se de som klickar.
 
Therése Lindgren testar på Dplay 
Youtubestjärnan Therése Lindgren testar olika grejer som att stå krokimodell och mensskydd i sin onlineserie hos Dplay. Thereses youtubekanal är också sevärd!
 
The Good Place på Netflix
Eleanor dör och kommer till himlen. Här visar det sig att endast de som varit genomgoda i sitt jordeliv hamnar och Eleanor förstår att ett stort misstag begåtts när hon hamnat där.
/\/\
Serier - Serietips