Köttbullar, köttbullar, köttbullar ge mig mera köttbullar

Nog blev det lite mer julkänsla efter vi shoppat julklappar i fredags. Som förväntat var det galet mycket folk. Jag fick också shopping craving utan dess like och var tvungen att spontanshoppa två par byxor.. ehm ja så kan det gå.

Hemma var det köttbullsrullning som gällde. Det brukar falla på min lott att göra köttbullar inför jul. Inte så konstigt eftersom jag vägrar köpa så då får jag också fixa dem själv. Köttbullar är både enkelt och hyfsat snabbgjort. Skippar man att svälla ströbrödet så går smeten på ett kick. 
Det blev ett litet gäng.

I mina köttbullar har jag blandfärs, ströbröd, riven lök, ägg, salt, oxfond, svartpeppar och vitpeppar.
Dubbel hastighet.

Man riktigt ser hur smöret glacear bullarna.

SMÖR är det viktigaste att komma ihåg. Generöst mängder. Sen steka länge på medelvärme så de får fin yta. Doften är så julig och hemtrevlig och det luktade köttbullar i hela lägenheten. Mindre härligt är det att vakna och även känna doften dagen efter när den fortfarande ligger som ett täcke över hela lägenheten.
Obligatorisk matlagningsöl. Det blir allt lite roligare att stå i köket när man har något gott att dricka!
/\\/\\


köttbullar - mat - matlagning
JUNITJEJ

Så gott med köttbullar!!

Svar: Verkligen! 🙂
Magda Smeds