Söndagsbestyr: Granola, läsning och Kitkat provning

Trots att inläggen blivit färre hörs inte ett pip från er som läser. Skönt för mig att slippa pressen men lite besviken kan jag inte låta bli att känna mig. Förhoppningsvis hittar vi tillbaka till varandra jag och bloggen. Idag blir det i alla fall söndagsinlägg. Det är ju trots allt första advent idag.
 
Det var dags att göra granola igen. En batch räcker cirka tre veckor för mig vilket är perfekt. Då hinner den inte bli gammal och jag slipper fixa varje vecka. Den blev inte så crunchy som jag vill ha den och det saknas kanel. Annars är den perfekt!
Efter en lunch med tacotoast tog jag igen lite läsning i Lithanian och LiU magasin. Lithanian hade efteråt på morotssoppa som såg väldigt gott ut som jag nog ska testa någon dag.
Sen hade de en artikel om Zero Waste. I veckan har vi av någon anledning pratar mycket om klimatet hemma. I mångt och mycket är vi överens om att det "inte går att göra rätt" eftersom vår blotta existens ger sådan stor påverkan på miljön. 15 tips på zero waste gavs som att sluta använda plast, frysa mat i gamla glasburkar och ta med matlåda istället för att köpa mat. Fina tankar men vill man inte ha glassplitter i frysen skulle jag nog säga att få av dessa tips går någon som helst skillnad, tyvärr..
LiU magasin hade en intressant artikel om hur våra vårdprogram använder simuleringar för att öva på patient scenarion. Genom att använda dockor som går att styra kan studenterna öva på t ex akuta situationer i en kontrollerad miljö och få feedback från sina lärare direkt. Kul idé som jag gissar ger stort värde för studenterna att öva utan skarpt läge.
 
Till eftermiddagsfikat blev det KitKat provning. I Japan köpte Peter med sig tre olika sorter: Shinshu Apple, strawberry cheesecake och romrussin. Som ni ser är två av vit choklad och en vanlig. Smaken var förvånansvärt hög och alla var väldigt goda. Äppplet hade en väldigt frisk smak som påminner om cider. Skulle jag ranka skulle jag säga äpple, jordgubb sen romrussin. Mums!
/\/\
Godis - Mat