Sockerchockarnas dag

Dagen schema bestod av RÄTTNING. Jajamänsan då var det dags igen. Jag och Pri har spenderat dagen med att rätta projekt rapporter i kursen Statistisk processtyrning. Efter snabbgenomgången imorse drog vi med oss Linnea och sprang innan kl 9 kön till Baljan för att köpa kaffe och få semla på köpet. Så jäkla värt!
Mmm bra start på dagen. NOT.. Efter nån timme var sockerdippen ett faktum. Men vi kämpade på. Efter lunch fick jag ny energi och på eftermiddagen kom examinatorn i kursen och hjälpte till oha hade med sig.. trumvirvel.. lösgodis! Yes så var eftermiddagen räddad! Höga på socker blev vi klara vid 4. Nu är det bara en inlämning kvar att rätta innan det är dags för semester. Bara tre jobbdagar kvar nuu!!
/\/\
Doktorand - Godis - Jobb - Rättning - SPC - Semla - Undervisning - Universitetet

Bio skräckis med Split

Igår gjorde jag något jag aldrig trott att jag skulle göra. Eftersom lättskrämd är mitt mellannamn borde det vara en omöjlighet att se en skräckfilm på bio. Precis som alla andra lättskrämda sagt till mig när jag berättat vad vi skulle göra. Det skulle jag aaaldrig kunna göra. Kombinationen av att Hillevi berättat att hon en gång gått på skräckfilm på bio SJÄLV (WHAAAT?!) och att det kommit en uppföljare till The ring som heter Rings blev för lockande för mig. Jag kände att jag mååste prova. När vi skulle boka visade det sig att Rings slutat gå så vi gick på filmen Split istället. Efter att ha sett trailern till denna film kände jag bara nej nej nej.. det här kommer INTE att hända. Kolla på trailern själva så får ni se vad jag menar.
Alltså min stora skräck sedan jag var liten har alltid varit att blivit kidnappad i en bil. Än idag låser jag dörrarna om jag måste sitta kvar i bilen. True story. Så när jag insåg vad filmen handlade om fick jag adrenalinpåslag. Jag palllar inte. När paniken lagt sig sa jag ändå Ja. Face your fears som man brukar säga.
Det blev lite av en chockterapi eftersom bilscenen var precis så hemsk som jag föreställt mig. Filmen handlar om tre tjejer som blir kidappade och instängda av en man som har DID, dissociative identity disorder. Hans multipla personligheter utgör största delen av handlingenoch det är en stark story som faktiskt fungerade nästan hela vägen igenom. Det är många spännande tankar men mest är den läskig. inte läskig som i skrik läskig utan snarare psykologisk. Jag kände mig rätt mindfucked och förviddad när jag gick ut därifrån. Jag har många frågetecken som jag definitivt inte kan ventilera här utan att spoila sönder den så se den så får vi se vad ni tycker!
En mycket spännande och bra film som jag kan rekommendera om man vill se något lite knepigt och läsikgt. Tyckte faktisk egentligen inte att den var så läskig som den kunnat vara. Det var ganska få hoppa-ur-biostolen-och-dra-efter-andan moments men de fanns där helt klart.
/\/\
Bio - Film - Filmtips - Tips

Era bästa tips från New York

Tänk att om ynka en vecka sitter jag nu på ett plan på väg till New York. Jag blir helt varm i kroppen bara jag tänker på det. Jag har en massa saker jag vill se och göra när jag är där och senare i veckan tänkte jag skriva min NY bucketlist. Kul va?! Högst upp står nått som nästan är olagligt.. Mer om det senare! Innan jag gör listan behöver jag er hjälp. Jag vill ju såklart ha alla era bästa tips! Mysigaste cafét att äta frukost på? Vilken utkikspunkt är bäst att besöka? Bästa puben för day drinking? Lyxigaste shoppingen? Ja allt ni kan komma på, alla tips mottages tacksamt! Jag sammanställer dessa i ett inlägg så får vi se vad som dyker på på bucket listen. Knåpar såklart även ihop en NY guide när jag kommer hem!  
/\/\
Bucket list - New York - Resa - Reseguide - Resor - Tips - USA

Anne Franks sista dagar

En människasak död är en tragedi. En miljon döda är statistik. 
Så inleds dokumentären Anne Franks sista dagar som jag lyckades se på SVTplay idag (sista dagen den finns så skynda och titta!). Ända sedan jag första gången läste boken Anne Franks dagbok har jag varit fascinerad av denna historia. Ett barn som genom sin berättelse om tiden de var gömda blivit en ikon och en symbol för hela förintelsen. Tidigare har min kunskap stannat vid tiden i huset men i den här dokumentären fortsätter berättelsen efter familjen kommit ut. Det är en väldigt ärlig skildring om förflyttningen mellan olika koncentrationsläger och om Annes och henne syster Margots tragiska död i tyfus bara veckor innan befrielsen. I dokumentären berättar Annes barndomsvänner Hannah och Nanette från om sina historier och hur det egentligen gick för Anne.
Om du som jag inte kan få nog av gripande, sorgliga och hjärtskärande dokumentärer om förintelsen kan jag verkligen rekommendera denna. Vill dock varnamn är starka bilder från koncentrationslägren i slutet av dokumentären. Helt klart värt 44 minuter av din tid!
/\/\
Dokumentär - Film - Filmtips - SVT - SVTplay - Serier - Tips