Bio skräckis med Split

Igår gjorde jag något jag aldrig trott att jag skulle göra. Eftersom lättskrämd är mitt mellannamn borde det vara en omöjlighet att se en skräckfilm på bio. Precis som alla andra lättskrämda sagt till mig när jag berättat vad vi skulle göra. Det skulle jag aaaldrig kunna göra. Kombinationen av att Hillevi berättat att hon en gång gått på skräckfilm på bio SJÄLV (WHAAAT?!) och att det kommit en uppföljare till The ring som heter Rings blev för lockande för mig. Jag kände att jag mååste prova. När vi skulle boka visade det sig att Rings slutat gå så vi gick på filmen Split istället. Efter att ha sett trailern till denna film kände jag bara nej nej nej.. det här kommer INTE att hända. Kolla på trailern själva så får ni se vad jag menar.
Alltså min stora skräck sedan jag var liten har alltid varit att blivit kidnappad i en bil. Än idag låser jag dörrarna om jag måste sitta kvar i bilen. True story. Så när jag insåg vad filmen handlade om fick jag adrenalinpåslag. Jag palllar inte. När paniken lagt sig sa jag ändå Ja. Face your fears som man brukar säga.
Det blev lite av en chockterapi eftersom bilscenen var precis så hemsk som jag föreställt mig. Filmen handlar om tre tjejer som blir kidappade och instängda av en man som har DID, dissociative identity disorder. Hans multipla personligheter utgör största delen av handlingenoch det är en stark story som faktiskt fungerade nästan hela vägen igenom. Det är många spännande tankar men mest är den läskig. inte läskig som i skrik läskig utan snarare psykologisk. Jag kände mig rätt mindfucked och förviddad när jag gick ut därifrån. Jag har många frågetecken som jag definitivt inte kan ventilera här utan att spoila sönder den så se den så får vi se vad ni tycker!
En mycket spännande och bra film som jag kan rekommendera om man vill se något lite knepigt och läsikgt. Tyckte faktisk egentligen inte att den var så läskig som den kunnat vara. Det var ganska få hoppa-ur-biostolen-och-dra-efter-andan moments men de fanns där helt klart.
/\/\
Bio - Film - Filmtips - Tips