Jag är introvert. Give me some space!

I många år har jag trott att jag varit extrovert, att jag trivs i stora sällskap, mer än gärna hänger med kompisar, är utåtriktad och får energi av att umgås med andra. På något sätt har jag lurat mig själv att tro att allt detta är sant. Jag började fundera kring detta i lördags när jag satt hemma och pustade efter en väldigt uppbokad vecka. Är det något fel på mig för att jag inte orkar ha mina veckor proppade med härliga hängkvällar och får panik av tanken att det idag är måndag och måste gå till jobbet för att inte bara träffa folk utan även hålla en presentation? 
Så hittade jag Tothrive.se, länk här som förklarade att precis som många andra har jag nog trott att introvert betyder att man är blyg, saknar social kompetens eller helt enkel ogillar andra människor. I själva verket innebär det att man får energi av ensamtid. På sidan radas 23 tecken på introverthet upp. Jag passar in på 20 av dessa 23, coincidence? I do not think so! När det sista tecknet "Du känner dig lättad och hemma när du läser dessa punkter" kom, brast jag ut i skratt. Herregud hur kunde jag tro att jag var extrovert? Jag tänkte att jag skulle kommentera på några av dessa punkter så förstår ni hur jag tänker.
1. Du svarar inte i telefonen. Något jag ofta får dåligt samvete över, de dagar jag inte orkar prata ignorerar jag och ringer upp en annan dag eller måste mentalt förbereda mig innan jag ringer upp. Ibland smsar jag bara för att försöka slippa undan, då blir det jobbigt när personen direkt försöker ringa upp igen..
5. Kallprat är otroligt obekvämt. Oj oj oj vad många jobbiga situationer jag hamnat i på möten, mingel och telefonsamtal på grund av att jag inte kan kallprata. Kallprata med nära vänner eller familj, fine, men med andra personer, tja låt oss säga att det ofta blir skrattretande pinsamt. Tur att jag inte behöver lyssna på det en andra gång..
7. Du blir lättad när dina planer för kvällen ställs in. Ingen i min närhet behöver ta illa upp över detta då jag älskar er alla men ofta drar jag en lättnadens suck när jag inser att jag får stanna hemma och sitta framför tvn i pyjamas. Ibland har jag till och med undrat för mig själv "Varför blir dessa människor aldrig sjuka och ställer in för?" Efteråt får jag dåligt samvete och tänker att "Det blir kul när jag väl är där", för så blir det alltid! Men ibland är startsträckan såå lång.
10. Ensamtid/egentid/slötid känns sällan improduktivt för dig. Tvärt om, ju mindre jag gör desto mer laddar jag. Stirra på tv en hel dag kan ge mig energi för en hel vecka. Jag behöver ett par timmar slötid om dagen för att fungera.
19. Du stänger av efter för lång tid av aktiv tid. Ja, stänga av var rätt ord. I lördags låg jag i soffan och glodde på fem filmer för att jag inte orkade göra något alls. Både kropp och knopp var som bortkopplad.
Jag såg också att det finns ett Ted Talk om detta The Power of Introverts med Susan Cain som jag tänkte titta på. 
Bildresultat för introvert
 
/\/\
Funderingar - Introvert - Tankar