Veckans tänkvärda v.13: Cancervårdsstudier, göteborgare och personlig integritet

Veckans jobb: Jag har verkligen hunnit med massor den här veckan. Jag har haft litteraturseminarium där vi presenterade kvantitativa artiklar, läst en kollegas utkast till avhandlingen och gett feedback, varit green belt coach i Six sigma kursen, rättat eftersläntrande inlämningar och överklagan, haft halvdagsmöte med Socialstyrelsen om de två enkäter vi håller på att ta fram till deras studier, varit på möte med personer som ska hjälpa oss att få fram journaldata och en massa mer. Det är så kul med händelserika veckor. Det roligaste är verkligen forskningen, jag känner verkligen att jag älskar att jobba med våra cancervårdsprojekt och ser fram emot att få fortsätta med det ett par år till.
Veckans WTF: Lyssnade på Säker stil podden med Ebba Kleberg von Sydow & Emilia de Pore imorse. Ebba berättade att så fort det kommit ut i folkbokföringen i lördags att de fått en liten son så trycktes det artiklar och telefonen började ringa. Ebba och hennes man hade själva inte ens hunnit gå ut med nyheten om bäbisen utan "nyhetssajterna" kom först. Visst hade de skickat ut till sina närmsta men ändå. Alltså jag kände sån extrem ilska när jag hörde detta. Vilka respektlösa svin! Hur kan man ta den stora händelsen ifrån föräldrarna för att få klick till sin sajt. Det är verkligen patetiskt. Jag skulle inte tycka att det var speciellt kul att få reda på att någon av mina kompisar eller släktningar fått barn från tidningen innan de fått chansen att berätta det för mig personligen. Att få ett barn är en så stor grej så jag kan inte föreställa mig att få det ögonblicket stulet. Man vill ju få outa Nu är bäbisen här! Att tidningarna dessutom inte ens visste om allt hade gått bra eller inte gör det hela ännu mer dumt. Jag pratar inte ofta om personlig integritet men i det här sammanhanget känner jag spontant att det verkligen behövs. Fan vad världen är skruvad ibland.
Veckans glömda: Snarare månadens glömda. Har en massa halvfärdiga inlägg från New York jag måste ta tag i. Har haft lite för mycket inplanerat senaste tiden så jag har totalt glömt bort att blogga vissa dagar. Men nu får jag skärpa mig och kasta ur mig några NY tips.
Veckans bästa: Två saker. Först ska det bli superhärligt att packa in mig i bilen med min älskade Hillevi och åka ner till Götet för att göra vår BFFF trio komplett. Som vi saknar denna donna som valt att flytta till storstan för att göra karriär. Vilken kvinna! Ser fram emot så mycket kramkalas, vinpimplande, matätande och samtal om livets alla galenskaper. Idag blir vi äntligen återförenade. Vi skickade den här videon till Johanna i måndags för att visa vår support.
En annan bra grej är att min käraste sambo äntligen behagar komma hem på söndag. Efter två veckor i Sidney med tillhörande semester ska det bli skönt att få hem honom. Som vanligt blir saknaden som störst precis dagarna innan han kommer hem så just nu är det nästa oliiidligt. Fan va fin han är min karl!
Veckans sämsta: Helt klart diskmaskinen som började läcka igår. Jäkligt typiskt, men är ändå glad att jag upptäckte det i tid. Hoppas att de hör av sig idag om när de kan komma och kika på den. 
Veckans fika: Den här veckan tog jag över fredagsfika för en kollega som inte kunde vara på plats idag. Så i all hast bakades det Fudge brownies efter Roy Fares recept igår. Den här brownien är jäkligt god, lite kladdigare i konsistensen, ogillar starkt när den blir som en sockerkaka, och tryffeln uppepå med lite havssalt ger det där lilla extra. Generellt sett gillar jag Roys recept eftersom de ofta är lätta att göra och inte har en massa konstiga ingredienser som jag måste fylla skafferiet med. Bakning är ju bland det bästa jag vet och vore det inte så sjukt onyttigt skulle jag baka mycket oftare. Så jag passar på när tillfälle ges!
 
 
/\/\
Cancervården - Fika - Jobb - Karriär - Projekt - Six sigma - Tankar - Undervisning - Youtube

The greatness of felanmälan

 
Ibland blir jag bara så imponerad över hur mycket service vissa företag ger. Såg idag att vår diskmaskin läckte och tänkte suuuck... Jag orkar inte.. men efter att ha handdiskat, tackat högre makter för att jag var i köket när det började läcka, och på så vis undvek illaluktande diskvatten modell lilla Roxen i hela köket, felanmälde jag den. Direkt kände jag hur jobbigt det skulle bli att förklara allt, men döm om min förvåning när det var typ det lättaste ever! Sju flervalsfrågor om lägenheten senare och en inskickad bild på lappen med serienumret så var det klart. Plätt lätt! Det är kundservice mina vänner. Det värmer i hjärtat på en kvalitetsnörd.
/\/\
Diskmaskin - Kvalitet

Snuvig coach

Tillbaka på jobbet med min röda och rinniga näsa. Idag gäller det att rusta sig ordentligt för att klara av både möten och mitt första coachningstillfälle i Six Sigma kursen. Känns bra att första handledningen leds av en rödsvullen kråka, haha. Men det kan inte hjälpas. Är man pigg så är det bara att masa sig hit oavsett övrigt tillstånd. Kanske jag dölja min nervositet med min hackiga lite brutna röst. Ja, det funkar nog, inte..
Tänk om man kunde få en sån där sexig hes röst och inte låta som att man är i målbrottet. Jag kommer ihåg i mellanstadiet så gick det en tjej i min klass, Madeleine som alltid finns sådär skönt hes röst så man låter cool och lite ynklig samtidigt. Killarna älskade det till min stora förtret för hon var ju söt OCKSÅ. Livet var inte rättvist på den tiden heller.
Om jag pressar i mig te och nässpray under dagen kanske jag kan få till det. Jag är ensam i mitt rum idag eftersom jag tydligen smittat ner Linnea också. Så jag kan ju öva mig fram till den bästa rösten.
Robo är nässpray ansvarig! Han vaktar den med sitt liv!
/\/\
Doktorand - Handledning - Kurs - Kurser - Kvalitet - Kvalitetsutveckling - Six sigma - Undervisning - Universitetet

Youtube tips: Amerikansk politik med The Daily Show

Igår kväll var tanken att jag och Hillevi skulle ut och afterworka. Min snuva gjorde att jag åkt hem tidigt för att inte nysa ner Linnea i onödan. När jag hörde av mig till Hillevi övertygade hon mig om att det var bättre att mysa hemma hos mig istället. Vid halv fem kom denna bedårande person med nässpray, thai och rödvin. Som den hjälte hon är! Med en något mer otäppt näsa åt vi mat och som vanligt när vi ses babblade om politik och samhället i stort och smått. Eftersom jag varit för trött i hjärnan den senaste tiden fick hon upplysa mig om vad som hänt i världen den senaste tiden. Jisses vad snabbt man hamnar efter om man slutar läsa nyheter.. Åh de missat allt om både historien om upphävande av Obamacare och Trumps victory tour. Som tur är blev jag upplyst! Vi tittade på The Daily Shows youtubekanal som var fullproppad med roligheter. Daily Show är ju ett nyhetsprogram fast med en del humor i. Ett format som passar Sverige ganska bra med rätt rå och ironisk humor som gärna har kul på andras bekostnad men som ändå är relevant ur nyhetsynpunkt. Asså klippen med Jordan Klippninger på Trumps Victory tour är så klockren, som vi gapskrattade och förfärandes över vad dessa människor säger. Det där landet upphör aldrig att förvåna..
Om ni vill veta mer om American Health care act och att kvalitet tydlig mäts i hur få sidor som förslaget innehåller så kan ni kolla på Daily Shows inslag nedan.
/\/\
Daily Show - Nyheter - Politik - Tips - USA - Youtube