Veckans tänkvärda v.13: Cancervårdsstudier, göteborgare och personlig integritet

Veckans jobb: Jag har verkligen hunnit med massor den här veckan. Jag har haft litteraturseminarium där vi presenterade kvantitativa artiklar, läst en kollegas utkast till avhandlingen och gett feedback, varit green belt coach i Six sigma kursen, rättat eftersläntrande inlämningar och överklagan, haft halvdagsmöte med Socialstyrelsen om de två enkäter vi håller på att ta fram till deras studier, varit på möte med personer som ska hjälpa oss att få fram journaldata och en massa mer. Det är så kul med händelserika veckor. Det roligaste är verkligen forskningen, jag känner verkligen att jag älskar att jobba med våra cancervårdsprojekt och ser fram emot att få fortsätta med det ett par år till.
Veckans WTF: Lyssnade på Säker stil podden med Ebba Kleberg von Sydow & Emilia de Pore imorse. Ebba berättade att så fort det kommit ut i folkbokföringen i lördags att de fått en liten son så trycktes det artiklar och telefonen började ringa. Ebba och hennes man hade själva inte ens hunnit gå ut med nyheten om bäbisen utan "nyhetssajterna" kom först. Visst hade de skickat ut till sina närmsta men ändå. Alltså jag kände sån extrem ilska när jag hörde detta. Vilka respektlösa svin! Hur kan man ta den stora händelsen ifrån föräldrarna för att få klick till sin sajt. Det är verkligen patetiskt. Jag skulle inte tycka att det var speciellt kul att få reda på att någon av mina kompisar eller släktningar fått barn från tidningen innan de fått chansen att berätta det för mig personligen. Att få ett barn är en så stor grej så jag kan inte föreställa mig att få det ögonblicket stulet. Man vill ju få outa Nu är bäbisen här! Att tidningarna dessutom inte ens visste om allt hade gått bra eller inte gör det hela ännu mer dumt. Jag pratar inte ofta om personlig integritet men i det här sammanhanget känner jag spontant att det verkligen behövs. Fan vad världen är skruvad ibland.
Veckans glömda: Snarare månadens glömda. Har en massa halvfärdiga inlägg från New York jag måste ta tag i. Har haft lite för mycket inplanerat senaste tiden så jag har totalt glömt bort att blogga vissa dagar. Men nu får jag skärpa mig och kasta ur mig några NY tips.
Veckans bästa: Två saker. Först ska det bli superhärligt att packa in mig i bilen med min älskade Hillevi och åka ner till Götet för att göra vår BFFF trio komplett. Som vi saknar denna donna som valt att flytta till storstan för att göra karriär. Vilken kvinna! Ser fram emot så mycket kramkalas, vinpimplande, matätande och samtal om livets alla galenskaper. Idag blir vi äntligen återförenade. Vi skickade den här videon till Johanna i måndags för att visa vår support.
En annan bra grej är att min käraste sambo äntligen behagar komma hem på söndag. Efter två veckor i Sidney med tillhörande semester ska det bli skönt att få hem honom. Som vanligt blir saknaden som störst precis dagarna innan han kommer hem så just nu är det nästa oliiidligt. Fan va fin han är min karl!
Veckans sämsta: Helt klart diskmaskinen som började läcka igår. Jäkligt typiskt, men är ändå glad att jag upptäckte det i tid. Hoppas att de hör av sig idag om när de kan komma och kika på den. 
Veckans fika: Den här veckan tog jag över fredagsfika för en kollega som inte kunde vara på plats idag. Så i all hast bakades det Fudge brownies efter Roy Fares recept igår. Den här brownien är jäkligt god, lite kladdigare i konsistensen, ogillar starkt när den blir som en sockerkaka, och tryffeln uppepå med lite havssalt ger det där lilla extra. Generellt sett gillar jag Roys recept eftersom de ofta är lätta att göra och inte har en massa konstiga ingredienser som jag måste fylla skafferiet med. Bakning är ju bland det bästa jag vet och vore det inte så sjukt onyttigt skulle jag baka mycket oftare. Så jag passar på när tillfälle ges!
 
 
/\/\
Cancervården - Fika - Jobb - Karriär - Projekt - Six sigma - Tankar - Undervisning - Youtube