Veckans Att göra lista & Det här vill jag lista: Träning, Öppet Hus och Arbetsmöte

Söndagar brukar alltid vara min fixardag. Fixardagar brukar innehålla att göra matlådor, fixa veckans juice, städa och plocka i lägenheten, byta sängkläder ja ni vet allt jag inte hinner, läs orkar, göra i veckan. Det bästa som finns är ju att vakna på måndag morgon och lägenheten är tipp topp. Bra sätt att minska måndagsstressen! 
Något som blivit nästan lika viktigt som att ha en fixad lägenhet är att kolla på nästa veckas schema för att ha koll på vad som ska hända i veckan. I samband med att jag i höstas kände mig lite överarbetad började mitt minne svika mig och jag hade svårt att minnas vad jag bokat in och vad jag skulle vilja göra. Så för att motarbeta detta började jag att kolla igenom mitt schema varje söndagkväll och fylla på min hjärna med veckans aktiviteter, för att på så sätt undvika, oftast otrevliga, överraskningar. Då passade jag även på att fylla på min Att göra lista med saker som jag glömt skriva upp och göra en I veckan vill jag lista. För vissa kanske detta känns stressande men för mig har det lett till ökad kontroll och minskad brandsläckning. Så här kan det då se ut när jag planerar.
Jag börjar med att ta upp min kalender. Jag delar min outlook kalender i min google cal för på så sätt kan jag hålla koll på allt samtidigt och kan enkelt klicka bort jobbkalendern om jag inte vill se den t ex när jag är på semester.
Den här veckan visar sig då vara väldigt lugn. Väldigt trevligt om man jämför med tidigare veckor måste jag säga. De stora grejerna under veckan som jag behöver hålla koll på är att:
 • Peter är borta: Vilket betyder att jag behöver hålla mig hemma lite extra för att hänga med Lisen så hon inte blir så ensam.
 • Hela onsdagen går åt till rättning
 • Hela fredagen går åt till att göra enkäter
 • Fredagkväll är det spelkväll
Eftersom jag har ganska mycket tid över den här veckan så kommer jag kunna beta av ett par grejer och kanske har ork att hitta på lite grejer på kvällarna. Då kan jag klura vidare på hur jag vill att veckan ska se ut. För någon kanske det känns konstigt att denna del ligger före Att göra delen men det är för att visa hur viktigt det är att prioritera min fritid och JAG-tid! Extra viktigt om man känner sig stressad.
Det här vill jag vecka 12:
 • Komma igång med träningen. Om det är fint väder kanske jag kan åka hem lite tidigare och springa, annars tar jag mig till gymmet på jobbet.
 • Hänga med kompisar. Hör av mig redan ikväll och kollar vilka kvällar i veckan som passar.
Det här bokas direkt in i kalendern så jag vet att åtminstone träningen blir av.
Sen sätter jag igång med att fylla på min Att göra lista. Alla som jobbar med listor gör såklart olika så vill man bara ha den veckovis så kan man det, eller så kanske man har en gigantisk lista med allt som ska göras - som jag har. Alla varianter funkar!
Att göra vecka 12:
 • Rätta individuella uppgifter: Läs igenom själva uppgiften och läs inlämningar från förra året för att få en överblick. Rätta uppgifterna. Rapportera in i Lisam + assessment record.
 • Stå i Logistik- och kvalitetsmontern på Öppet Hus med Mårten: Ta fram Infomaterial & kolla så bord och stolar finns på plats. Läsa på om våra kurser!
 • Arbetsmöte enkäter: Kolla igenom enkätfrågorna till enkät 1, fundera kring utformning av frågorna till enkät 2, titta på variabler till etikansökan för studie 4.
 • Utöver detta behöver jag: Skriva resultat och diskussion till projektrapporten för exjobbsstudien, ta fram en artikel till kursen i kvantitativa metoder och analysera den.
 • Om tid finns: Förbered inför att vara coach i Six sigma kursen som startar vecka 13.
Sammanfattningsvis, så här gör du min Veckoplanering
1. Gå igenom schemat och titta hur mycket ledig tid som finns i veckan
2. Fundera kring Det här vill jag göra i veckan och boka in i kalendern. Det här är JAG-tid!
3. Gå igenom varje aktivitet för sig och skriv upp vad som behöver göras i Att göra listan
4. Skriv upp andra viktiga saker att göra under veckan
5. Vänta i lugn och ro på att måndagen ska komma!
/\/\
Arbetstid - Att göra - Balans - Doktorand - Effektivitet - Jobb - Jobb tips - Planering - Tips - Veckans - Veckoplanering