Senaste tidens kulturkonsumtion

När jag varit borta från bloggen har jag bättrat på både läslistan och serielistan. Det är bra avslappning som jag verkligen trivs med just nu.
 
Serier
 • Första dejten [SVT play]. Par som aldrig träffats tidigare går på dejt på Vaxholm. Älskade den engelska varianten så har följt denna slaviskt.
 • Hela Sverige bakar [TV4 play]. Bakning och desserter i mängder! Extra kul att en Salatjej är med. 
 • Ack Värmland [TV4play]. Mia Skäringer är så härlig. Tycker kanske att serien börjar gå lite över styr men fortfarande kul.
Film
 • Joy [Viaplay]. Jennifer Lawrence i rollen som Joy en kvinna som viger sitt liv åt att hjälpa andra. När hon får chansen att lansera en uppfinning får hon balansera sina egna och familjens behov och åsikter. 
 • Inferno [Viaplay] efter boken av Dan Brown om ett äventyr kopplat till Dante där Robert Langdon återigen får ett mysterium att lösa.
Böcker 
tema pensionärer! Älskar dessa söta historier som jag såklart redan läst tidigare.
 • Sirila gentleman sökes av Karin Brunk Holmqvist. Två pensionärsdamer tvingas flytta ut ur sina hem och bestämmer sig för att söka nytt umgänge.
 • Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist. Två starkt traditionsbundna pensionärsdamer startar ett udda företag och ser livet från andra sidor.
 • Majken minröjare av Karin Brunk Holmqvist. En man söker sina rötter och en kvinna försöker leva sitt liv i lugn och ro med sin man och sitt inneboende barnbarn.
 • En man som heter Ove av Fredrik Backman. Bästsäljaren om den traditionsbundne mannen Ove som försöker leva vidare efter sin frus bortgång. Men hur gör man det när man aldrig levt utan varandra?
/\/\

Examenshögtid

I lördags var det dags. Jag hade köpt en ny klänning, bar mina högsta klackar, drog på mitt bredaste leende och intog scenen på konsert och kongress. I flera år jag jag försökt visualisera mig själv på den där scenen. Hur jag skulle känna, vad jag skulle tänka och när det skulle ske. Det blev inte alls som jag tänkt, det blev bättre. Jag kunde inte sluta le. Eller glädjas å allas våra vägnar. Alla vi som var där klarade det. Vi tog examen. Tillslut fick jag min civilingenjör.
 
Resan dit var varken kort eller lätt. I perioder frågade jag mig själv om jag skulle orka. Nu när det är över är jag glad att jag kämpade. Kämpade för något jag trodde på. För något jag så gärna ville uppnå. Innerst inne visste jag att jag kunde. Nu står alla dörrar öppna och jag kan gå i vilken riktning jag vill. Nu är det upp till mig att göra mitt bästa av den här möjligheten.
 
/\/\
Examen - Inspiration

Tre hemsidor med roliga julklappar för alla åldrar

Tänk vad tiden går. Idag är det en månad till julafton och tja, jag har knappt börjat köpa julklappar än. Jag avskyr att springa i butiker och handlar 95% av alla mina julkpappar online. Det tacksamma med nätshopping är ju att det underlättar browsandet när man inte riktigt vet vad man är ute efter.
 
Jag tror att det är många, inklusive jag, som ska köpa julklappar till jobbet eller kompisgänget man har som vanligt ingen aning om vad man ska köpa. Många får nog lite ångest varje gång paketspel eller secret santa kommer på tal, för vad köper man egentligen till folk som man knappt känner eller som redan har allt? Här kommer tips på tre hemsidor med roliga julklappar som passar alla åldrar.
 
Letsdeal
En hemsida som erbjuder rabatter på en massa smått och gott. På sidan finns både lokala deals på all från restauranger till skönhetsbehandlingar. Här får man hålla koll för många deals byts ut så vill man hå nått får man hugga direkt! Jag shoppat både presenter och saker till mig själv t ex vår underbara nackmassagekudde. Några av mina favoriter man kan köpa här är tidningsprenumerationer, köksprylar, sminkborstar och mycket mer. 
 
Coolstuff
Coolstuff är sidan med både fina bra saker och lite knasiga och oväntade som kan bli en riktig succé eller bottennapp på julklappsbytet. Under filken se allt kan man sortera efter pris vilket är perfekt om man har en budget att hålla. Saker jag skulle vilja ha:
 • Scratch Map Original: En karta där man kan skrapa de länder man varit i.
 • Fuji Instax Mini 8: Liten smidig kamera med direktframkallning så du alltid får bilderna direkt när du tagit dem.
 • Snugrug: Grå eller creamfärgad (finns i fler färger) filt med hål för armarna. Perfekt för kyliga kvällar när man läser eller bloggar.
Fyndiq
 
En hemsidan med ett imponerande sortiment framförallt av olika elektronik tillbehör. Mobilskal, inrening, kläder jag det mesta finns. Sidan har en presenttips filk där man kan få hjälp med presenter, perfekt om man har slut på fantasi. Saker jag skulle vilja ha:
/\/\
Jul - Present - Tips

Nu blev det så där igen

Oj vad tomt det blivit här. Nackdelen med att ha ett heltidsjobb (läs ish 150%) och försöka blogga samtidigt är att varken tiden eller energin alltid finns där. Senaste veckorna har det varit många deadlines av artiklar,  inlämningar i pedagogikkursen och implementeringskursen, jag har rättat inlämningsuppgifter, hållt en massa lektionspass, varit i Danmark, varit i Kalmar, auskultera på en lärare och såklart annat smått och gott. Inte konstigt att det varit svårt att få allt att gå ihop. De kvällar jag inte jobbat fram till läggdags har jag varit så trött att jag gått och lagt mig tidigt. Jag är lite trött Men  trots det känner jag mig ändå både lugn och tycker att livet är väldigt roligt. Det är några andra grejer på gång som jag verkligen ser fram emot. Sen är det ju nästan jul, jäkligt galet att det bara är en månad kvar imorgon.
 
Vad har nu gjort när jag varit borta?
/\/\