Sparlåga

Alltså min ork har verkligen varit låg senaste veckan. Bara att hålla mig uppe under en arbetsdag har varit tillräckligt för att behöva däcka i soffan när jag kommer hem. Inget har blivit gjort här hemma och antalet sedda avsnitt av Will and Grace har ökat avsevärt. Bloggen har också fått lida för det vilket känns tråkigt. Ambitionsnivån på inläggen kommer kanske gå ner lite. Inget man ska erkänna om man vill behålla läsare gissar jag, men som ärligheten själv så berättar jag det ändå. Istället för de tidigare långa inläggen blir det mer, häng med mig under dagen inlägg. Så för att kickstarta får ni följa med på min dag idag.
 
Det blev en halvdag på jobbet idag. Tanken var att joba hemma hela dagen men vår studierektor ville ha avstämning av min undervisningstid och jag behövde prata med en av min kollegor så jag åkte in till klockan åtta ändå. Under hösten har jag varit med i fyra olika kurser där merparten är i Lean production. Summa sumarum blev det 23% av min tjänst. Målet är ca 20% så det var bra. När vi ändå var igång kollade vi för våren som landade på 18%. Perfekt balans och jag får tid över till forskning.
 
Innan jag åkte hem hann jag förbereda mig inför mitt undervisningspass på måndag. Sen åt jag lunch på jobbet för att undvika en onödigt lång lunchpaus när jag väl kom hem.
Hemma jobbade jag med min artikel som jag skjutit på i flera veckor. Deadline är 1 december så det är dags att öka tempot.
Jag tittade också på lite cancerstatistik. RCC hade skrivit en artikel om att antalet patienter i SVF ökar kraftigt. Nu har över 100 000 patienter gått in i SVF sedan starten 2015 och nöjdheten uppgår till 90%. Bra resultat så här långt! Man ser dock att vårdens kompetensförsörjning och kapacitetsbrister har försvårat implementeringen men att landstingen har jobbat på med samordning och att skapa nya arbetsrutiner. Nu tycker man att de behöver börja jobba mer för att säkra jämförbar statistik och kvalitet på väntetiderna. Det är synd att diskussionen om just väntetider är så stor när omställning till processtänket kan ge de stora skillnaderna. Uppföljning är viktigt ja, men fokus ska inte vara bara där. Många landsting har kommit en bit men har långt kvar och omställningen måste föregå datainsamlingen annars kommer den ändå inte bli tillförlitlig. Men det är kul att se att det händer grejer! 
Klyftpotatis och fetaostbiffar till middag, mmm! 
/\/\