Veckans lista v. 45

Veckans jobb: Det är verkligen mycket nu. I måndags spelade jag Leanspel till kl 21, höll 4 timmar lektion i value stream mapping i onsdags och är i Kalmar hela dagen idag. Tiden räcker inte riktigt til. Nästa vecka har jag två deadlines och veckan efter en. När det är mycket är jag glad att jag har min Att-göra lista som jag bara kan bocka av i prioritetsordning. Time management är nyckeln

Veckans bok (egentligen är det förra veckans bok):

Fredrik Reinfeldt - Halvvägs
Halvvägs genom livet skriver Reinfeldt boken om sitt liv såhär långt. 25 år av politik. Tillbakablickar till en uppväxt i Stockholms förorter, engagemang i ungdomsförbundet, försvarsmakten, Moderaterna och slutligen åtta år som stadsminister. Fredrik blandar roliga anekdoter från möten med analyser av oförklarliga valresultat och samhällets utveckling. Det är en ärlig bok som skildrar sorgen av att förlora och hur mycket man måste offra för att nå toppen, läs missa midsommar med sin familj för att vara på möte,  men också lyckan när man når sina mål. Man behöver inte vara intresserad av varken politik eller Moderaterna för att läsa den här boken utan det är lika mycket en biografi om en man med höga ambitioner och ett intressant liv.

Veckans serie:

Grotesco - Säsong 3 avsnitt 1- Flyktingkrisen - en musikal (länk)
Grotesco är en humorgrupp med Henrik Dorsin, Per Andersson och Hanna Dorsin för att nämna några. I den här klockrena och nytänkande musikalen får vi följa svensk politik under juni till november 2015 när SD slog sig in i debatten och flyktingfrågan var som hetast och vi hade rekordhöga siffror av asylsökande. Det är ett lättillgängligt sätt att visa upp en dyster politisk tid. Måste säga att den lämnar kvar en olustkänsla som är svår att sätta fingret på. Det är en konstig tid vi lever i.

[KÄLLA: OMNI]

/\/\
Advent - Boktips - Veckans