Vem bryr sig? Veganism 101 med Therese Lindgren

När jag åkte hem från Kalmar var jag för trött för att läsa som jag tänkt och bestämde mig istället för att lyssna på Therese Lindgrens nya bok Vem bryr sig? I boken berättar Therese om sin resa mot att bli vegan och de frågor hon ställt inför på vägen. I sin podcast så berättar Therese att boken inte är skriven för att försöka omvända folk till att bli veganer. I slutet finns dock en lista med tips på hur man blir vegan. 
 
Med risk för att låta neggopeggo skulle jag vilja fråga om hon är säker på det? Det saknas säkert en bok på ämnet som belyser de myter och fördomar som finns om vegetarianism och veganism men den här boken handlar inte bara om det. Therese är väldigt tydlig i sina statements vad hon tycker "rätt" men säger att hon inte bryr sig om vad andra gör. Om boken handlar om hennes egen syn och vilja att informera tycker jag att det behövts en tydligare röd tråd. För även om det inte var hennes vilja tycker jag ändå att det framstår som en uppmuntran till ändrad livsstil. Det är inget fel med det i sig men jag tycker att man ska vara ärlig med vad man vill förmedla. Så jag skulle nog ändå vilja påstå att jo, Therese vill upplysa folk om allt gott veganism för med sig och att fler borde bli veganer. Därför vill jag döpa den till Veganism 101 med Therese Lindgren.
 
Trots mina hårda ord om baktanken tycker jag att den är både intressant och slår hål på en del myter jag säkert likt många andra bär runt på. Som att kor ger mjölk oavsett om vi mjölkar dem eller inte och att soya inte heller är speciellt bra ur en samhällssynpunkt för den odlas. Dock är det tur att den inte är mycket lägre än tre timmar att lyssna på för dessvärre hade jag nog inte orkat mycket längre än så.
Lyssnade på 1,5ggr hastigheten på Storytel.
/\/\
Bok - Boktips