Det här förknippar vi med 00-talet

Räck upp en hand alla ni som älskar historieätarna! Lik som merparten av landets befolkning har jag följt säsongerna slaviskt och skrattat och förfasats över de äckligheter som Erik och Lotta har behövt stoppa i sig.
 
Häromdagen fick jag för mig att titta på på det avsnittet som jag tycker är mest fascincerande att se nämligen den tid vi lever i nu, 2000-talet. När livet bara snurrar på är det lätt att glömma bort hur tiden vi lever i nu ser ut. De flesta kan nog gå tillbaka till sin ungdom och med lätthet se vad som präglade den tiden. Som ung på 90-talet var det pojkband, Spice Girls, magtröjor, pokemon, tamagotchi, jazzbyxor, 3310 och cd-freestyles som var inne. Genom att titta på det här avsnittet fås en glimt av vad andra generationer kommer att se när de ser tillbaka på oss. Det här avsnittet försöker förstå hur det blev som det blev. 
 
Saker man i framtiden kommer föknippa med 00-talet (ur programmet)
 • Mode: Färgglada underkläder och strumpor, jeggings, sport-BH och uggs
 • Mat: Mat blir väldigt viktigt och kockar får stjärnstatus. Många går på någon diet LCHF, GI, 5:2, Viktväktarna osv.
  Det finns tre mat-grupperingar: Det hälsosamma; ekologiskt, rättvisemärkt, superbär och grönt. Det vi vet att vi borde äta mindre av; kött, processad mat. Skäpmat; pizza, kebab, thai-mat och sushi.
  Vanligaste maten: Spagetti och köttfärssås
  Modemat: Pulled pork
 • Samhället: Kampen mot terrorism, matsvinn pga bäst-före hets och livsmedelsvarningar, RUT - skattesubvention för hushållsnära tjänster, brats, nätdejting
 • Reality serier: Big Brother, simple life  
 • Svenskarna: Fokuserar på yta och visa upp det exklusiva. Identitet, konsumtion och livsstil står i centrum.
 • Boende: Öppen planlösning och vitt
Fler saker jag tänker på: Truckerkeps, pumaskor, JL, badshorts även på tjejer, Harry Potter, lunarstorm, färgat underhår, brun-utan-sol, nedladdning, MSN och hårsnoddar i nederkanten på jeansen. Haha tänk vad vi ungdomar hittade på.
Vad förknippar du med 00-talet?
/\/\
Mat - Serier