HELIX-dagen: En konferens om arbetslivsforskning

Jag älskar att gå på konferens! Inte enbart för att det är trevligt att komma ut från kontoret, få gratis lunch och fika, plus sovmorgon och gå hem tidigare. Nej det bästa är ändå inspirationen både från presentationerna och de man träffar.
 
Mingel är svårt men jag övar! Idag tog jag kontakt med en tjej jag satte mig brevid vid andra sessionen. Utdelningen av att börja prata med någon nya person brukar vara stor, om man bara vågar. Så även idag! Träffade en superhärlig tjej från Stadsmissionen som jag gärna skulle prata mer med. Så intressant och driven tjej! Hon jobbade med HR och vi hade givande samtal om vägval i karriären och att vilja vara en förändringsledare. Intressen som vi båda fick stimulera under sessionerna.
 
Jag är ju hopplös när det kommer till presentationer, jag vet ju det. Impulsiv som jag är suger jag åt mig allt och tänker det här kan jag använda, om det mesta. Som vanligt, vill jag även idag skola om mig. Jag vill läsa personalvetenskap och jobba med HR. Hopplös som sagt. Presentationerna var så intressanta och väckte en massa tankar om både min forskning och inom andra områden. Hade jag jobbet heltid med bloggande hade jag haft flera veckors rolig research framför mig. Nu får jag behärska mig och kanske skriva om något av det jag hörde om idag. Säg till om ni ser något ni är intresserade av nedan!
 
Inom HELIX är det arbetslivsforsking som står i centrum. Det är fyra teman på forskningen: Hållbara utvecklingsprocesser i industriella produktionssystem, Tillväxt och utveckling i småföretag, Hållbara, innovativa och koordinerade hälso- och välfärdstjänster och Inkluderande arbetsplatser. Jag är med på ett projekt inom Standardisering av komplexa vårdflöden som jag ju presenterade i våras. Vi var inte med och presenterade idag utan jag kunde lungt njuta av dagen.
 
Det fanns flera spår att välja mellan. Godispåsen var välfylld med tre parallella sessioner. Kvalitetsparaplyt var stakt idag så det passade ju utmärkt men försvårade valet ytterligare. Tillslut valde jag att gå på följande:
  • Framtidens styrning - från rättsstat till tillit. Om paradigmskiftet där vi går från en stat som är byråkratisk och målstyrd till en mer tillitsbaserad styrning.  
  • Kompetensutvecklingssatsning – men sen då? Att stödja medarbetardrivet utvecklingsarbete. Hur företag behöver stötta medarbetare som jobbar med olika utvecklingsprojekt för att de inte ska rinna ut i sanden.
  • Värdeskapande kompetensförsörjning i praktiken: Hur går det till? Hur HR-funktionen kan uttnyttjas i organisationen för att utnyttja företagets kompetens. 
  • Den transparenta organisationen: Om granskningskulturen inom Försäkringskassan. Hur försäkringskassan jobbar med granskning och styrning och handläggarnas funktion för efterlevnad.
  • Följeforskningens fröjder och våndor: erfarenheter från att utvärdera projektverksamheter. Exempel på när följdforskningen inte går som den ska och varför det kan bli pannkaka av alltihopa.
Tyvärr ställdes det sista föredraget in. Det fångade mitt intresse direkt i programmet, så ärligt kom en liten besvikelsekänsla över mig när beskedet kom. En person från digitaliseringskommissionens expertgrupp skulle prata om Plattformen, arbetsmarknaden, dess institutioner och reglering. Om socialt hållbar ekonomi i framtiden. 
 
Redo att skola om mig och fylld med tankar och idéer tar jag tillfället i akt att sätta mig ner och reflektera, renskriva och googla saker jag skrivit upp. Erfarenheten säger att görs det inte idag, nu, direkt kommer det inte hända. Så glöm inte att omvanda energin efter en sån här dag till något produktivt. Utnyttja kreativiteten!
Min business outfit, kjol från By Malene Birger och tröja i 100% merinoull från Gap.
/\/\
Doktorand - Konferens - Nätverk