Middag på Hey Lucy

Det har öppnat en ny restaurang i Linköping. Det är knappt så att den räknas som ny längre för jag tror att den öppnade innan sommaren. Trots att vi äter ute en del och älskar all typ av asiatisk mat har vi inte hittat dit än. Igår blev det ändring på det när doktorandgänget gick ut för AW. Restaurangen heter Hey Lucy Diner Club och har vad de kallar för Asian Fusion. På menyn fanns smårätter som delas på två och en avsmakningsmeny. Som sig bör blev det menyn plus tre extra rätter som vi fem delade på. Maten var himmelskt god! Inte jättebilligt men jättebra mat så det var det helt klart värt. Skulle definitivt rekommendera avsmakningsmenyn om man går dit första gången då det var en bra blandning av det som fanns på menyn. Till maten drack jag en väldigt god drink med vattenmelon. Tänkte berätta vad vi åt och rangordna så ni får se vad jag gillade bäst.
 
Rekommenderar starkt att gå hit om ni är i Linköping i alla fall!
 
Jag kommer inte ihåg vad drinkarna innehöll annat än att den vänstra var med aperol och den högra med vattenmelon. Förföriskt goda!
 
Varmrätter
  1. Soft buns med grissida, picklad gurka chilimajo och koriander. Jag är så svag för buns, mmmm!!!
  2. Tuna taco med rom, vårlök och lime (avsmakningsmeny). Så goda skal och smakrik fyllning där romen gav en överranskande smakexplosion när man bet på dem
  3. Biff tartare med sesammajo, lotusrot och sesamfrö (avsmakningsmeny) Vääldigt god.
  4. Biff tataki med med yuzuaioli, vattenmelon, böngroddar och avocado. Hade svårt att avgöra vilken av denna och den ovan som var bäst. Mycket smak och oväntat gott med vattenmelon till.
  5. Glass noodle salad med mango och gurka (avsmakningsmeny) God, men jämfört med de andra var den som en vanlig nudelsallad.
  6. Tempura shripms med chilimajo och en annan sås (avsmakningsmeny). Dessa hamnar verkligen i skuggan av det andra vi åt. Men de var också goda!
t.v: glasnudelsallad, t.h: fish tacos
t.v: biff tartar, t.h. Soft buns
 
Såklart glömde jag fota de två sista rätterna..
 
Efterrätter
På Linneas begäran valde vi att förutom de två fondanterna som kom med menyn att dela på en Grande dessert med alla efferrätter på menyn (!!). Mycket efterrätt blev det. Jag föredrar mat framför efterrätt nu för tiden men oj så goda dessa efterrätter var. Granden serverades på ett tvåvånings-träfat dekorerad med blommor.
 
Vitchokladglassen var helt klart det bästa på heela menyn. Den var så smakrik och tillsammans med jordnötterna blev det en sensation. Chokladsorbeten var verkligen annorlunda men jag gillade det. Enda anledningen till att plommonen kom sist var att jag har svårt för macha. Fondanten var väl också sådär om jag ska vara ärlig då den var lite torr och inte så rinnig som jag föredrar.
  1. Glass på rostad vit choklad med salt jordnötskaramell och jordnötsskum
  2. Karamelliserad banan med bananmousse, chokladsorbet och mandelflarn
  3. Chokladfondant med grillad annanas och kokosglass (avsmakningsmeny)
  4. Kokoskaka med inkokt plommon och Matcha-te glass
Banan och chokladsorbet.
ht.v: Chokladfondant, Mitten: Vitchokladglass t.h: Matchaglass med plommon
Chokladfondanten
/\/\
Mat - Restaurang