Nya lästag med Storytel

Den här hösten har minst sagt inneburit en del förändringar. Framförallt positiva sådana. Beslutet att börja sätta upp veckomål har givit mig tillbaka lite kontroll som jag tidigare tappat. Inget mer slentrianmässigt leverne. Kontrollen är här för att stanna.
 
Det är säkert fler än jag i detta informationssamhälle som blivit slav under mobilen och medier. Rastlösheten som lätt gör att mobilen fiskas fram för att planlöst och oengagerat scrolla sociala medier. Tid som bara försvinner. Det finns appar för att kontrollera mobilanvändningen men ärligt talat vågar jag inte skaffa en. Den insikten kommer göra för ont. Istället tänker jag att nä, nu får det vara nog. Under många år läste jag mycket. Jag kunde läsa uppemot 60-70 böcker per år utan problem. Senaste åren är jag glad om jag läst fem, som inte står på någon litteraturhänvisning. Jag kan sakna att krypa ner tidigt i sängen med en bok, en kopp te och gärna lite godis eller chips. Därför försökte jag ta tag i det igen för ett par veckor sedan men jag har inte funnit ro att läsa. En tidning går bra, men annars blir jag rastlös efter 10 minuter. 
 
Idag tog jag därför beslutet att skaffa Storytel igen. Många podcasts har blivit bortrensade i min "energitjuvs-rensning" för att de gav mig ångesttankar eller inte tillförde någon som helst substans till mitt liv. Istället tänkte jag börja lyssna lite på ljudböcker igen för att komma igång med läsandet. Det finns ett par böcker som legat på min "Vill läsa lista" ett bra tag som jag kan beta av nu för att komma igång. 
 
Jag startar med Therese Lindgrens bok Ibland mår jag inte så bra som handlar om psykisk ohälsa. Inte ett så peppigt ämne men det stämmer bra överens med min nuvarande sinnestämmning så det kan nog gå hem.
/\/\
Boktips