Ridborgarmärke och eftermiddag i stallet

Lisen väckte mig klockan halv nio i morse. Hon smittar upp precis bredvid huvudet och ska bli klappad. Inte långt senare tröttnar hon och hoppar iväg. För pugg för stt somna om är det perfekt att titta på Therese Lindgrens Youtube-kanal.
 
Vid 11 rullade jag ut min cykel och åkte för att fika med mamma och särbo med familj. Målet var utflykt till Vallastallet. Där var det ridborgarmärkestagning och invigning av en ny lekpark. Kön till ponnyridningen var för lång så nån ridning blev det tyvärr inte. Hela Östergötland var där idag för det var så mycket folk. Det fina vädret hade nog något med tillströmningen att göra.
 
Efter lunch åkte jag och mamma till stallet där hon och sis har sina hästar. Jag borstade på Anton. Stallet var tyst och det enda som hördes var mamma som sköljde Corre. Lera, damm och gräs städades bort och en timme senare glänste den bruna pälsen. Efteråt gick vi ut i paddocken där jag tittade på när mamma red. Det var länge sedan jag satt på ett hinderstöd och frös i höstsolen och lyssnade på de klapprande hovarna. Det blir bara tydligare hur mycket jag saknat stallpysslet och hästarna. Tänk så härligt det kan vara!
 
/\/\
Hästar - Ridning