Shopping på 33:an Second hand i Krylbo

För ett par år sedan var jag helt anti att shoppa scond hand. Oviljan lägger jag hela ansvaret för hos min mamma som fortfarande inte kan tänka sig att köpa begagnade kläder. Inte min syster heller som tittar väldigt snett på mig när jag stolt visar upp mina fynd. Ofta är det just fynd och för mig är second hand guld. Har man tur kan man vrakfynda till nästan inga pengar alls. På små ställen har de ofta dålig koll på märkeskläder och då kan man, som jag gjorde i somras, fynda en Busnel kofta för ynka 50kr. Är inte det lycka?
Min svärmor som fick in mig på den här banan är expert på loppisar. Hon vet vart alla de bästa finns och när jag är hemma tar hon ofta med mig ut. Den här gången var inget undantag.
Vi åkte till Krylbo som ligger strax utanför Avesta till 33:an Second hand som drivs av pingstkyrkan och finns i stor lada full med grejer. Det är nog den största Second Hand butiken jag varit på. De hade allt man kan tänka sig i alla möjliga skick. Här fick man verkligen spana för att hitta något man gillade men det tycker jag är charmen. Ibland hittar man inget och andra gånger massor. Oftast är min intention att inte ökpa något alls. Det grusas ofta snabbt eftersom jag har svårt att inte köpa saker jag gillar. En snabbtitt resulterar oftast i  att en bok, ett smycke eller ett klädesplagg dyker ner i väskan. Det är svårt att hålla tillbaka när något kostar runt 5-30 kronor. Om det fyndades denna gång? Att det gjorde!
Till min örtsamling blev det två krukor som passar bra i fönstret i köket. Peter fick kryddor i födelsedagspresent som ska planteras där i.
Jag hittade en tröja i kort modell (á la grymma Sandra Beijer) och en väska (båda HM) som förmodligen är helt oanvänd för 30kr styck. 
Man fick fylla en kasse med böcker för 25kr. Lycka!
Det blev även en sväng på en gårsloppis där jag hittade dessa söta koppar med fat - Indian tree Johnson Brothers England
/\/\
Second hand - Shopping