Jag har startat en matblogg: FoodieLife

Ni sitter säkert och väntar på en uppdatering om Puerto Rico, men jag tänkte faktiskt komma med en nyhet istället. Jag har startat en till blogg! Jo det är sant. Jag har ju försökt hitta min plats i bloggvärlden och den visade sig vara en matblogg som jag döpt till FoodieLife. Receptskapande är inte riktigt min grej så den här kommer att handla om andra saker som restaurangbesök, matupplevelser, resor, mattrender och mycket mycket mer. Vad som kommer hända med magdalenasmeds.se får vi se. Än så länge får den leva kvar, men jag kommer experimentera mer med den andra ett tag. Hoppas ni vill följa med även dit. 
 
Låter det intressant så in och föölj min andra blogg: Foodielife.se för även gärna på instagram: foodielifese!
/\/\
FoodieLife

Det här vill jag göra i Puerto Rico

Det är nästan så jag måste stoppa mig själv från att googla bilder på stränder och mat. Gah det ser så himla fantastiskt ut. Vattnet är så blått, stränderna så långa och kolla på palmerna. Kan inte slutat titta.. Rena rama paradiset. Åhh jag längtar. San Juan som vi ska till är huvudstad som är typ som tre Gotland i storlek och har 3,6 miljoner invånare. En grej jag inte visste är att de tillhör USA så ett ESTA måste fixas för att få komma in i landet. Puerto Rico ligger fem timmar efter Sverige.
[San Juan Puerto Rico: Google pictures]
 
Innan jag är där blir det dock en liten flygtur eller rättaresagt tre. Vi flyger från Linköping, mellanlandar i Amsterdam och sedan Atlanta innan vi flyger vidare till San Juan. Det är ingen kul resa och det tar typ 18 timmar men var tusan, det kommer vara såå värt det.
Det är rätt så långt dit ändå. [Google maps]
 
Jag har börjat göra listor på allt jag vill se som:
 
Historiska platser
 • Old San Juan
 • San Juan National Historic Site
 • Castillo San Felipe del Morro
 • Castillo de San Cristobal
 • San Juan Cemetery
 • San Juan-katedralen (Catedral de San Juan)
 • Plaza de Armas
 • The capital of Puerto Rico
Promenadstråk
 • Paseo de la Princesa (Prinsessans promenad)
Stränder
 • Ocean Park Beach
 • Isla Verde Beach
 • Playa Peña
 • Laguna Grande Bioluminescent Bay
Restauranger/barer
Vanlig mat här är: Mofongo - matbanan med eller utan stekt fläsk, Arroz con Gandules - ris med duvärtor, fläskkött och sofritosås, Alcapurria - friterad deg på matbanan och yucca med kryddat kött, Bacalaítos (friterad fisk). Annars dricker man kaffe, ö

l - Medalla eller rom.

 

 

Jag har spanat på restauranger på Tripadvisor och är sugen på att gå till:

 

 • El Hamburger
 • 1919 Restaurant
 • Pikayo
 • Greengos Caribbean Cantina
 • Bacardi fabriken
Skriv gärna en rad om du har andra tips på nice ställen ♥
 
/\/\
Puerto Rico - Resor

24h senare är vi framme i Puerto Rico.

God morgon från Puerto Rico!
Fördelen med att vara jet laged är att jag är pigg supertidigt. Klockan är nu 06:47 men har varit uppe sedan 6:00. 
 
Det blev ingen så tufft som befarat att redas hit. Men visst var vi båda trötta när vi kom fram. Vi startade hemma kl 04:30 och blev upplockade av taxin 4:50. Frukost åt vi i loungen och klockan 6 gick flyget. Väl så Shipol var det bara två timmar till nästa flyg som skulle ta oss till Atlanta. Tydligen var det mycket motvind för resan över Atlanten tog 9timmar och 40 minuter. Härligt ändå att kunna titta på tre filmer i rad. Peter som är tittade själv halva vägen men om själv kunde jag bara sova typ 1,5h. I Atlanta fick vi vrida tillbaka klockan till 12:40. Det kändes tungt att vänta till klockan 18:30 med att flyga vidare. Tiden gick hyfsat snabbt ändå. Wifi i loungen kan rädda det mesta. Nösta flygning var turbulent men jag sov mig igenom hela för då var jag galet trött. Vi kom fram och var inchekade runt klockan 23, alltså klockan 5 svensk tid. Vi var alltså på resande fot i 24timmar. 
 
I brist på andra bilder tänkte jag ge er en snabb bild av vårt rum. Eller rum och rum, mer lägenhet. Peter dover fortgsrsnde så sovrummet kommer senare.
 
/\/\
Resor

Bokrecension: Livet går så fort. Och så långsamt.

Förra veckan lyssnade jag klart på en ny ljudbok, Martina Haags Livet går så fort och så långsamt. Hennes förra bok, Det är något som inte stämmer (som hon påstår inte handlar om hennes föredetta man Erik Haags otrohetsaffär men det är nog rätt säkert att det är så)var väldigt bra så jag tog mig an även denna med stor entusiasm. Den här boken känns också som att den nog är mer eller mindre självupplevd. Boken handlar om Sonja, en arbetarklass tjej, under hennes sista sex månader av åttan som hon går på en skola på Lidingö. Sonja vill bli skådis men motarbetas av syon och hennes oförstående föräldrar.
 
Jag minns själv den här tiden av livet som väldigt traumatisk och omskakande. Aldrig att jag skulle vilja uppleva den igen. Det är mycket som händer i kroppen och i huvudet under den här tiden och det fångar hon väldigt bra i den här boken. Allt från vänner som snackar skit ena dagen och är ens bästis den andra, killar man är kär i men inte kan få, bråkande med föräldrar och förvirringen kring alkohol och sex. Det är mycket känsla av uppgivenhet i allt detta men som Martina gör bäst blandas det med humor och fina stunder. Historien innehåller mycket igenkänning och är på många sätt väldigt enkel - den är rak, oförskönad och ärlig. Det var intressant att få återuppleva de gamla minnena tillsammans med denna roman, men jag är glad att livet nu fortsätter och att vemodets tid är över.
 
/\/\
Bok