En lördag med räkpasta, ridning, wok och spelning

Som sagt vakande jag tidigt i igår. Sen när händer det? Det tog jag vara på och la en återfukande ansiktsmask som fick sitta på medan jag gjorde min blåbärs och grönkålssmootie. Tycker det är lagom att bara dricka en smoothie på morgonen på helgen när jag ska spendera förmiddagen hemma. Dermalogica kan vara det bästa hudvårdsmärket. Har inte så många av deras produkter men de är välgörande och ger fin lyster tycker jag. 
 
Efter frukost grejade jag lite i lägenheten. Bland annat plockade jag ut vad jag ska läsa på semestern. Två kortsordstidningar från i somras får åka med tillsammans med de två senaste numren av Elle och sex böcker av varierande karaktär. Tre har jag redan läst, Processen, Liftarens guide och A clockwork orange och tre är nya Animal farm, Färjan och Diary of an oxygen thief.
 
När det blev dags för lunch slängde jag ihop en räkpasta. Enkelt och gott! Dessutom blev det en matlåda som jag kan äta på måndag. Receptet är väldigt enkelt, skala räkorna, stek lök och vitlök på medel värme tills den blivit genomskinlig. Ha i grädde, fond och lite citron. Krydda efter smak med salt och svartpeppar. Precis på slutet har man i räkorna och sen blandar man i den kokade spagettin. Mums! 
 
När jag hade lagat lunch hörde mamma av sig och frågade om jag skulle med ut till hästarna. Sjävklart ville jag det. Det var så fint väder och jag behövde komma ut en sväng. Vi gick en skogstur som tar runt en timme. Jag satt på Corre och mamma gick bredvid. Stundtals var det väldigt halt på skogsvägarna där solen inte kommit åt men det gick bra. Mamma och jag pratade om allt mellan himmel och jord medan Corre lungt traskade på. 
 
För flera veckor sedan fick jag förfrågan om att följa med Hillevi på spelning den här kvällen. Hennes sambo spelar i bandet Amplified som spelade på Palatset. Det har varit mysigt de tidigare gångerna vi varit där så jag hakade på. Innan spelningen åt vi middag. Egentligen var jag sugen på att gå till Taket och äta burgare men som vanligt var det fullt. När det inte gick var siktet inställt på något ställe med drinkar så då föll valet på Yellow Fellow. Drinkarna där är goda och vi beställde in en pitcher med Mango daiquiri. Superfräsch och mycket smak av mango. Helt perfekt och inte alls vattning som jag ibland tycker daiquiri kan bli. Däremot var maten sådär. Jag tog en wok med anka som förutom ankan smakade väldigt likt det jag brukar äta från thai:en nedanför oss. Fast där kostar den 120kr mindre.. Hillevis Fish and Chips var också sådär med sladdriga sötpotatispommes och smaklös fisk. Tråkigt för de brukade ha bätte mat förrut. Trots det hade vi det trevligt med mycket prat om DnD, nya Ready player one filmen och jobb. 
 
Jag avslutade kvällen efter spelningen när de andra gick vidare ut på Platsens. Det var nog tur för jag var trött ändå när jag vaknade imorse. 
/\/\
Bok - Mat - Matlagning - Ridning - Smoothie