Listan om 2017

Sandra Beijer hade en härlig lista över 2017 som jag tänkte att det kunde vara roligt att fylla i för att recapa året, för closure. Här kommer mitt 2017!
 
Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Höll en forskningspresentation utomlands på engelska. Superdupermega läskigt men kul och utmanande! 
 
Vilka platser besökte du?
New York, Köpenhamn och Helsingör i Danmark, San Sebastian och Bilbao i Spanien och Banbury i England.
New York i mars.
Köpenhamn i maj.
San Sebastian i juli.
 Helsingör i augusti.
 
Bästa köpet?
Min vinterkappa från Tiger of Sweden som jag avgudar.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket! Men trots allt blev jag nog gladast av att äntligen klara min sista tenta och få ut min civilingenjörsexamen. Väldigt stort för mig!
 
Och ledsen?
Jag är chockad över att jag faktiskt knappt kan komma på något alls. 2017 har varit överlag varit ett väldigt lyckligt år. Men när jag fick veta att ett av mina bästa kompispar gjort slut blev jag faktiskt rätt nedstämd och började ifrågasätta allt. Läskigt men välbehövligt. 
 
Årets låtar?
Oj, jag lyssnar knappt på musik men min och Peters Veckans bästa lista på Spotify går inte av för hackor.
 
Favoritserie?
Jag minns knappt alla serier jag sett under året för det är så sjukt många men efter lite eftertanke landar jag I The Handmaid's Tale på HBO.
[Källa: IMDB]
 
Bästa filmen?
Alltid lika svårt men Marvel var förträffliga i år och släppte två riktiga hjöjdare Guardians of the Galaxy Vol. 2 och Thor: Ragnarok.
[IMDB]
 
Bästa boken du läste i år?
Läste ovanligt lite. Tror jag får luta mig på de ljudböcker jag lyssnade på och då blir det helt klart Björnstad av Fredrik Backman.
 
Bästa matupplevelsen?
Michelin restaurangen Alameda i Hondarribia. Eftersom jag var för feg för att fota tog jag inga bilder utan ni får ta mig på orden när jag säger att det var helt galet fantastiskt. Smakupplevelse utöver det vanliga. Det gottigaste var deras chokladöverdragna foie gras!
 
Bästa podcasten?
Svårt eftersom jag lyssnar på så många olika poddar men om jag måste säga en tror jag att jag måste säga Säker stil med Ebba Kleberg von Sydow och Emilia De Poret. Även om de pratar om kläder och stil som är väldigt visuellt är det kul att höra om nya trender och stiltips. Det blir även en del kändissnack och familjeliv vilket alltid är trevligt.
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Peter var bortrest så jag tog med mig mina tjejer och åt middag på Beer and Burger. Burgare, öl, pommes och vänner, vad mer behövs för en perfekt födelsedag?
 
Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?
Energi. Det här året har jag känt mig orkeslös och trött. Under 2018 vill jag orka mer och hålla igång. Även om det tar emot att säga tror jag att jag måste börjar träna mer igen. 
 
Nyårslöfte?
Har inga nyårslöften egentligen eftersom jag vet att jag alltid bryter mot dem. Men i år bryter jag mitt löfte om att inte ha löften med att försöka vara mer aktiv under 2018 alltså göra mer saker och vara mer spontan.
 
Högsta önskan just nu?
Att jag kan stå för mina val under 2018, vilka det än visar sig vara! 
 
/\/\
 
Bok - Film - Serier