Mimosabrunch med feministisk touch och DnD

Det blev en väldigt härlig dag igår med brunch, givande diskussioner och DnD! När vi ses i vanliga fall brukar det vara på kvällstid så då brukar vi beställa mat. Den här gången blev det istället knytisbrunch. Vi hade snackat ihop oss litegrann men inte så mycket så det var lite osäkert vad som skulle komma att finnas. Men det blev lyckat!
Jag hade plockat ihop några fruktfat, grekisk yoghurt med bär och hemgjord granola och baconlindade ägg. Dessutom hade de andra tagit med sig en sallad med avocadoröra och senapsdressing, scones, fröknäcke och vetelimpa med marmelad och ost och pannkakor med lönnsirap  
Frukt är nästan det viktigaste på brunchen enligt mig.
Yoghurt är också en storfavorit.
Mimosas var huvudnumret så alla hade med sig en varsin bubbelflaska som vi blanade med apelsinjuice och lemonad.
 Mathimlen!
Vi är ju ett gäng på fem tjejer som brukar ses ungefär en gång i månaden och prata feminism. Gruppen har Hillevi så passande döpt till Feminister initierar totalt tankegivande anekdoter (F.I.T.T.A). Namnet kanske inte är helt sammanhängande men eftersom det var förkortningen som var det viktigaste tycker jag ändå att hon lyckades bra. Samtalen utgår ifrån avsnitt från podcasten Penntricket med Cissi Wallin och Lady Dahmer. Riktigt t'nkvärd podcast även om jag inte alltid håller med om allt de säger.
 
Den här gången avhandlades avsnitt fyra Manshat och fem Genushäxorna. Vi hade livliga diskussioner om INTE ALLA MÄN och hur man behandlar barn olika beroende på om de är pojkar eller flickor. Väldigt tänkvärt hur flickor ofta behandlas som små och söta men som redan i tidig ålder behöver ta ansvar för pojkarna och pojkar behandlas som starka och som mer hjälplösa. Några i gruppen höll med om att man inte borde ge komplimanger till barn om deras utseende eftersom man ska lära dem att de är så mycket mer än bara sitt yttre arv. Jag tycker inte att det är något problem att komplementera kläder eller utseende sålänge det finns en balans. Ofta är det kanske just avsaknaden av balans där flickor bara är gulliga små dockor som gör att man växer upp med en skev bild av vad som är viktigt. Man får såklart göra som man vill med den saken men för mig som har ett stort klädintresse är det uteslutet att sluta kommentera på andras outfits.  
 
Diskussionerna varade i nästan fyra timmar. Vi hade nog kunnat sitta hur länge som helst för det var livliga diskussioner. Till slut fick det dock vara nog och vi fick spela ett DnD äventyr som Hillevi satt ihop för just idag. Vi skulle rädda en stad som styrdes av kvinnor från männen som försökte överta staden med våld. Det blev en gigantisk slutstrid mellan en vattensprutande penis och en glödande vagina. Hysteriskt kul! Jag spelade en 15 årig kvinnlig magiker som fokuserar på att stötta andra i strid.
 
Det var roligt att rollspela med bara tjejer. Det blev en annan dynamik gruppen och det var väldigt mycket emr strategi snack och ingen körde sitt eget race som det brukar kunna bli.
 
Det blev helt klart en superbra dag!
/\/\
Brunch - D and D - Mat - Matlagning