Nyår 2017. OGBG, ostron och lamm.

Lördag
Vi firade vi nyår i Göteborg. Det skulle vi ha gjort redan förra året men eftersom vi blev magsjuka fick vi ställa in. Tack o lov var vi friska i år och vi åkte ner redan på lördagen. Det är kvalitetstjejerna med respektive som firar ihop. Vi kör midsommar och nyår tillsammans vilket är perfekt eftersom vi alla är utspridda över landet. Trots det får vi inte alltid ihop alla eftersom mina väldigt beresta vänner ibland befinner sig i Brasilien eller något annat coolt land på utbyte. Nu var dock alla på plats!
 
Nyåret kickstartade med dagen-före-middag på restaurangen OGBG. OGBG kallar sig en modern bistro och bar med Asiatisk fusion från Vietnamn, Thailand och Kina som de tolkar på sitt eget sätt. Så långt det är möjligt har de bara svenska, närproducerade och ekologiska råvaror vilket är toppen! Maten är inspirerad av gatumat fast på ett modernt och tjusigare sätt. 
 
Jag åt Gua Bao med Hoisinglaserad svensk långbakad fläsksida, Dim sum och Bun Thit Ram med glasnudlar med kyckling, jordnötter och bakat ägg i ostronsås. Till det drack jag en fräsch och god drink med mango och passionsfrukspuré. Allt var så gott! Skulle gärna ha gått dit igen på nyår..
Jag glömde såklart kameran och fick ta bilder med mobilen, men det var så dåligt ljus så det blev lite suddigt.
 
Nyårsafton
Vi sov alla ut till klockan 10. Felicia hade fixat en övernattningslägenhet till oss så vi var sex personer som delade på lägenheten. Kändes lite som att vara på kollo. Det är inte ofta man får ligga och snickesnacka på morgonen när man vaknar och dela senaste nyheterna. Jag har saknat dem så mycket! startade med sen frukost och sedan drog matförberedelserna igång. 
Till lunch åt vi det kulinariska stuvade makaroner och falukorv. Det var första gången jag åt falukorv sen jag flyttade hemifrån tror jag, eller ännu längre. Förvånande var det ganska gott!
 
Vi drack drinkar.
 
Felicia och Jonatan dukade fint!
 
På kvällen blev det ostrooooon. NAAAAM!
 
och löjromstoast.
 
Sen fantastiskt vällagat lamm med madeirasås och palsternacka. David var lammansvarig och som ni kan se skulle man kunna tro att han aldrig gjort annat än laga lamm. Bästa lammet jag ätit. Tillsammans med Peters madeirasås var det nog kvällens höjdpunkt.
 
Tiramisu till efterrätt. Felicia är besatt av den och åt det nästan varje dag hela Italienresan förra året. Jag är inget jättefan av tiramisu men den var faktiskt helt okej. Dock var jag supermätt efter att ha ätit typ 12 ostron så hela gick faktiskt inte ner. 
 
Sist men inte minst blev det Prosecco och fyverkerier.
 
Hoppas ni också hade ett fint nyår!
 
/\/\
Göteborg - Restaurang