Ökad dos med cellgifter

För tre månader sedan ökade min hudläkare dosen av methotrexate från 10 till 15mg. Sedan jag slutade äta medicin under sommaren har placken kommit tillbaka rejält och vuxit till sig. Några månader på min vanliga dos var tydligen inte tillräckligt för att de små rackarna skulle försvinna. Enligt min hudläkare är det ingen idé att utsätta kroppen för cellgifter om psoriasisen ändå inte försvinner, å obviously håller jsg såklart med, så därför beslutade vi att höja dosen för att försöka kicka igång det hela. I måndags var det återbesök och nog ser de allt bättre ut. Ett plus är att det knappt blivit mer plack, i alla fall en liten tröst. Även om utslagen finns kvar, syns och är röda. Men vi bestämde ändå att bah ska fortsätta för troligen blir det ju ännu värre av att sluta helt. 
 
På återbesöket fick jag någon ny mousse som jag ska testa istället för min gel med Daivobet som jag haft fram tills nu. Får se om mer lokalbehandling kan hjälpa.
 
Så här ser jag i alla fall ut nuförtiden. Mest är det som vanligt på armbågarna, runt fotlederns och på ovansidan av vänstra armen. Det är betydligt bättre än exempelvis när vi var i Italien. Om ett par veckor får prickarna sool. Hoppas de uppskattar det!/\/\
methotrexate - psoriasis - sjukdom